Emmy-díjátadó: Ők 2024 legnagyobb nyertesei és vesztesei

Vágólapra másolva!
Számos kategóriában borult a 2024-es Emmy-díjátadó előre jósolt forgatókönyve, világsztárok helyett az újoncokat díjazták a „filmes Oscaron”. Mutatjuk, kik maradtak hoppon az este folyamán!
Vágólapra másolva!

Bár sokan már tudni vélték, a 2024-es Emmy-díjátadó győzteseit, végül nagy meglepetéseket tartogatott a gála. Olyan színészek kaptak díjat, akikre aligha számított a közönség, és ilyen módon olyan sztárok csúsztak le a díjról, akiket mindenki tuti befutónak gondolt.

emmy-díjátadó, Jeremy Allen White, JeremyAllenWhite, The Walt Disney Company Emmy Party
Nagy meglepetések voltak az Emmy-díjátadón - Fotó: Northfoto

Vesztes: Andrew Scott

A Ripley című thrillert imádták a Netflixen, ám az Emmy-díjátadó 2024-en mellőzték a sorozatot. A mellékszereplőknél a nagy visszatérő Dakota Fanningnek drukkolhattunk, míg a színészeknél mindenki Andrew Scott diadalára tippelt. A jóképű angol színész végül lecsúszott a díjról, helyett Richard Gadd szintén sokkoló alakítását ismerték el a Szarvasbébi című minisorozatért. 

Andrew Scott a Ripley-vel nem nyert a 2024-es Emmy-díjátadón
Fotó: Apple TV+ / Apple TV+

Nyertes: Jean Smart

A Hacks nagyszájú stand-upos nacsasszonyaként Jean Smartot már egyszer elismerték a MAX sikersorozatában nyújtott alakításáért. Sokan úgy gondolták, egy szobor is elég a színésznőnek és három mellőzés után végre Selena Gomez viszi haza a díjat a Gyilkos a házban Mabelének alakításáért. 

Jean Smartot másodszor díjazták az Emmy-díjátadón a Hacksért
Jean Smartot másodszor díjazták az Emmy-díjátadón a Hacksért
Fotó: Warner Bros. Discovery/Max/Jake Giles Netter

Vesztes: Meryl Streep

Ha már Gyilkos a házban, a női mellékszereplői kategóriában a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep diadalmenetére számítottak a szavazóirodák. A wannabe színésznő vicces és drámai szerepében a legenda még az énekhangját is megcsillogtathatta, többek között a szintén jelölt ( és nem díjazott) Paul Rudd társaságában. Meglepő módon a titkos befutó, Liza Colón-Zayas nyomta a világsztárt.

Nyertes: Liza Colón-Zayas

Igen, a "lepipálom Meryl Streepet a semmiből" díjat is magáénak tudhatja az 52 éves színésznő. A Mackó című vígjátéksorozat nagyszájú konyhásnőjeként világsztárokat utasított maga mögé.Olyannyira nem számított a díjára, hogy még köszönőbeszédet sem írt. Bár a latino-közösség kiakadt Selena Gomez mellőzésére, de a Puerto Rico-i Liza Colón-Zayas díjazásának egy emberként örültek.  

Liza Colón-Zayas, LizaColón-Zayas, 76th Primetime Emmy Awards - Press Room
Liza Colón-Zayas 52 évesen lett világsztár Fotó: AFP / AFP

Vesztes: Jonathan Bailey

A Bridgerton vikomtja nők millióit hódította meg a frakkban, lovascsizmában vagy éppen Ádám-kosztümben, ám a 2024-es Emmy-díj ítészeit mégsem sikerült maradéktalanul elbűvölnie. A 36 éves angol szépfiút az Útitársak című drámáért jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, ahol tuti befutónak tűnt, miután már számos elismerést elnyert az alakításáért. Lamorne Morris az esélytelenek nyugalmával nyomta le a sztár a Fargo legújabb évadában nyújtott alakításával. 

A szexi angol színész üres kézzel repül vissza Máltára a Jurassic Park folytatásának forgatására. 
Fotó: TheImageDirect.com / Northfoto

Nyertes: Jessica Gunning

Az est abszolút nyertese az eddig teljesen ismeretlen Jessica Gunning. A Szarvasbébi zakkant zaklatójaként sokunk rémálmává vált a Stalker ügyvédnő szerepében. Sokan bíztak a diadalában, csupán attól tartottak, hogy a sorozat körüli balhé rosszat tehet a minisorozat esélyeinek. A színésznő olyanokat nyomott le, mint Dakota Fanning, Diane Lane vagy a legesélyesebbnek tartott ex-bokszoló Kali Reis. 

Jessica Gunning az idei Emmy-díjátadó legnagyobb felfedezettje. 
Fotó: - / Northfoto

Vesztes: Sofia Vergara

A Modern család nagyszájú és irtó hangos Gloriájaként 11 évadon keresztül dolgozta meg a rekeszizmainkat a kolumbiai származású díva. Évekig nem láthattunk tőle új sorozatot, majd a Griseldában tért vissza a szexi sztár. A Netflixen nézettségi rekordokat döntött a sorozat széria, ám a minisorozatok-kategóriában sem tört meg a „latina átok”. A díjat a kétszeres Oscar-díjas Jodie Foster vitte el a True Detective: Night Country-ért. 

A kokainbárnő alakítása se hozta meg Vergaranak a hőn áhított Emmy-díjat
Fotó: Netflix / Northfoto

Nyertes: Billy Crudup

A The Morning show hiába közönség kedvenc, hiszen a csavaros sztorija mellett két olyan díva áll az élén, mint Jennifer Aniston és Reese Witherspoon, ám valahogy a díjátadókon nem sok babér terem nekik. Sokan azt hitték, idén megtörik a jég a két színésznő közül valamelyikük szoborral mehet haza. Nos, helyettük Billy Crudup vihette haza másodszor a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat a dráma kategóriában a teljesen infantilis, de érzőszívű tévéigazgató, Cory szerepéért. 

Az 55 éves színész másodszor vitte el az Emmyt a sokkolóan vicces alakításáért. 
Fotó:  Apple TV+ 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!