Fresh Andi házai víz alatt, a falut elzárta a Duna

Fresh Andi
Fresh Andi
Vágólapra másolva!
Az énekesnő mobilházakat üzemeltet a folyó partján. Fresh Andi most arról számolt be, hogy a nagy dunai árvíz szerdára minden lakót elvágott a külvilágtól Helembán.
Vágólapra másolva!

Fresh Andi és a férje már napok óta készült az árra: a vállalkozásuk egyik telephelye a Duna partján áll Helemba faluban. Ez a település Szobtól nyugatra van, a határ túloldalán. 

Fresh Andi
Fresh Andi
Fotó: TV2

Itt konténerházakat működtetnek, amolyan nyaralóházakat, melyeket a természetet szerető turisták vehetnek igénybe az év minden szakában. A területre már az előrejelzések szerint is igen magas vízállást jósoltak, ezért az énekesnő és férje kipakoltak mindenhonnan, és megkezdődtek a földmunkák is, mert a területre beömlő víz egy része a falu felé tud tovább folyni. János a saját gépeivel vette fel az elemek ellen a harcot, majd egy hete gátat épít a falubeliek segítségével - írta a Bors.

Fresh Andi szerint felkészültek 

"Keddre a falu egyetlen útját is elöntötte a Duna, azért most itt ragadtunk. Zsákfalu lettünk. Erre tulajdonképpen fel voltunk készülve, hiszen napok óta nem tudja megmondani nekünk senki, hogy pontosan milyen lesz a vízmagasság, csak azt tudjuk, hogy a hírek szerint tőlünk északabbra még mindig nem tetőzött, ezért értelemszerűen 

még több víz várható a nyakunkba. 

A házak egyelőre nincsenek veszélyben, így még szerencsésnek mondhatjuk magunkat, a konténerházas vállalkozásunk azonban úszni fog" - mondta a lapnak.

Fresh Andi azt meséli, hogy a férje és a falubeliek napi 10-12 órát dolgoznak a töltésen, de még így sem bizonyos, hogy hatékony lesz a védekezés: "Nincs pánikhelyzet, mindenki bízik benne, hogy nem okoz ennél nagyobb problémát az áradó Duna, és az elzártságot is jól bírjuk. A Covid idején is nagyon jól működött a település elzárva a világtól. Rendes emberek élnek itt, akik mindenben segítik egymást, összefogunk, és kibírjuk az előttünk álló nehéz időszakot."

Az árvízről itt olvashat sok cikket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!