Az öt legviccesebb, legérdekesebb kívánság a Három kívánságból

David Hasselhoff és Dévényi Tibor, Három kívánság
David Hasselhoff és Dévényi Tibor a Három kívánságban
Fotó: MTV
Vágólapra másolva!
A Három kívánság 16 évig ment a magyar televízióban, ami alatt összesen 1200 kívánság teljesült, 72 világsztárral találkozhattak a gyerekek. David Hasselhoff először ült Trabantba a Három kívánság miatt, Diego Maradona pedig az egész stáb számláját fizette – néhány emlékezetes kívánságról a produkció ötlet- és házigazdája, Dévényi Tibor is elárult korábban pár kulisszatitkot. Voltak köztük viccesek - és alapvetően szomorúak is.
Vágólapra másolva!

A Három kívánság eredetileg 1984 és 1999 között ment a Magyar Televízióban, majd még feltámadt a tévében és rádiós formában is. Ez idő alatt 1200 kívánság teljesült, 72 világsztár fordult meg a 22 országban forgatott műsorban.

Három kívánság
Dévényi Tibor és David Hasselhoff, Három kívánság
Fotó: MTV / MTV

A műsorvezető Dévényi Tibor volt, és sok ismert ember szerepelt benne, így többek között 

  • George Bush, 
  • David Hasselhoff, 
  • Diego Maradona, 
  • Sandra, 
  • Puskás Ferenc, 
  • a Duran Duran, 
  • a Scooter 
  • vagy Ricky Martin 

is feltűnt az adásokban.

Három kívánság: David Hasselhoff esete a Trabanttal

A Knight Rider sztárja, David Hasselhoff KITT helyett egy Trabanttal furikázott a műsorban, de Dévényi Tibor elmondása szerint először a kilincset is alig találta a számára ismeretlen autón, így már az első másodpercekben eljátszotta, hogy beleszól az órájába a csodakocsiért. A színész később sem állt a helyzet magaslatán: bár úgy tűnt, élvezte a forgatást, de alig tudta kezelni a kocsit, egyből kilőtt, és majdnem elütött egy járókelőt. Itt meg is nézheti a videót.

"A világsztároknak elküldtük a korábbi adások anyagát, és mikor látták, hogy kik szerepeltek a műsorban, már nem mondtak nemet, így sikerült rávennem például David Hasselhoffot, hogy beüljön egy öreg Trabantba, és játssza el Knight Ridert" – emlékezett Dévényi Tibor.

Diego Maradona fizetett mindenkinek

"Öt percet kaptunk Maradonával, de végül negyvenet töltöttünk vele, ebből öt percet én is focizhattam vele. Nagyon közvetlen ember volt, mindenről el lehetett vele beszélgetni. Azt is elmesélte, hogy az apukája azt mondta neki, ha jó focista akarsz lenni, akkor figyeld a magyarokat" – mesélte egy másik emlékezetes kívánságról Dévényi Tibor.

Diego Maradona
Diego Maradona is megjelent a műsorban
Fotó: JORGE DURAN / AFP

Ráadásul amikor a magyar tévéstáb három Nápolyban töltött nap után távozni készült, a szálloda recepcióján kiderült, hogy Maradona a teljes forgatócsoport számláját kifizette.

George Bush miatt a CIA is lenyomozta Dévényi Tibort

Dévényi Tibor egy korábbi interjúban arról is mesélt az Origónak, hogy az akkori amerikai elnökkel, George Bushsal milyen kalandos körülmények között sikerült összehozni a találkozót: "Nagyon sokat köszönhetek Mark Palmernek, az akkori nagykövetnek, akivel jóban voltunk. Mondtam neki, hogy ha már úgyis jön Bush Magyarországra, szerepelhetne a Három kívánságban is, mire ő először csak nevetett, azt mondta, nagyon be van táblázva, és különben sem hiszi, hogy foglalkozna ilyesmivel. Aztán végül ráállt, hogy beírja a programjavaslatok közé – ahol volt már vagy negyven lehetőség –, és rábízza a sajtósra. 

Két nap múlva meglepetten felhívott, hogy ráharaptak az ötletre, az elnök szívesen találkozik a gyerekkel.

Fordult a kocka, akkor már állandóan ők kerestek, volt olyan, hogy éjjel egykor csöngött a telefon, a feleségem riadtan kérdezte, hogy ki az, mire én csak annyit feleltem: »Nem érdekes, csak a Fehér Ház, aludj nyugodtan«. A CIA átmonitorozott rendesen, megnézték, hogy ki a gyerek, milyen ajándékot adna át, kíváncsiak voltak mindenre. De megérte, szerintem Európában bármelyik tévés szerkesztő boldog lett volna, ha a műsorában három percre megjelenik az amerikai elnök" – magyarázta.

George Bush
George Bush sem mondott nemet
Fotó: ARNOLD SACHS / CONSOLIDATED NEWS PICTURES / AFP

Világsztárok nélkül is voltak látványos kívánságok

Akadtak persze világsztároktól, ismert emberektől független kívánságok is, Dévényi Tibor ezek közül is szívesen emlékezett párra: "Voltak fantasztikus kérések. Amikor egy kisfiú Budapesten a Feneketlen-tótól úgy kívánt Újpestre, a nagymamája születésnapjára eljutni, hogy útját a pápához hasonlóan biztosítsák, az egész őrezred rendelkezésre állt. 400 rendőrrel, 21 Mercedesszel és rendőrmotorossal teljesült a kívánsága" – mesélte korábban.

Egy egész falu jóllakott

"Jólesett az is, amikor egyszerű kívánságokat teljesítettünk: volt például egy kisfiú Bonyhád környékén, aki még soha életében nem evett banánt, mi pedig levittünk egy teherautónyit, az egész falu azt ette. Nehéz kiválasztani egyetlen pillanatot" – mondta egy másik alkalommal Dévényi Tibor.

Palacsintaevő versenyen a Scooter:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!