Visszavonul Kathy Bates

Kathy Bates
Kathy Bates a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Amy Sussman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas Kathy Bates bejelentette, hogy visszavonul, hamarosan induló sorozata lesz az utolsó munkája.
Vágólapra másolva!

A 76 éves Kathy Bates a visszavonulásáról beszélt a New York Timesnak, úgy nyilatkozott, hogy hamarosan látható sorozata, a Matlock után már nem vállal újabb munkát. "Ez az utolsó táncom" – mondta a szeptemberben debütáló szériáról.

Kathy Bates
Kathy Bates a Matlock címszereplőjeként
Fotó: CBS / CBS

A színésznő elmondása szerint először egy kifejezetten rossz forgatási élmény után közölte az ügynökével, hogy visszavonul, de a Matlock forgatókönyve annyira megfogta, hogy afféle hattyúdalként mégis elvállalta. Más kérdés, hogy a sorozatból siker esetén több évad is készülhet, így Kathy Batest akár még évekig láthatjuk a képernyőn.

A Matlock Emmy-díjas eredetije 1986 és 1995 között futott az Egyesült Államokban, de a magyar nézők is ismerhetik: egy ügyvédről szólt, aki általában komoly nyomozómunkával, a valódi elkövető előkerítésével érte el a védencei felmentését. A régi verzióban a címszerepet még Andy Griffith játszotta, az ő női verzióját alakítja most Kathy Bates.

Kathy Bates hosszú pályája röviden

Kathy Bates karrierje a hetvenes évek elején indult kisebb színházi, televíziós és filmes szerepekkel. A kezdetektől fogva olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Milos Forman (Elszakadás) vagy Robert Altman (Jöjj vissza, Jimmy Dean), az áttörésre azonban majdnem két évtizedet kellett várnia: 1990-ig csak kisebb szerepeket kapott Hollywoodban. 

Az 1990-es év olyan filmeket hozott számára, mint A nő nem felejt, a Dick Tracy és A gyönyör rabjai, miközben élete első főszerepét is abban az évben kapta a Stephen King regényéből készült Tortúrában: a megszállott rajongót játszotta, aki egy baleset után fogva tartotta és terrorizálta kedvenc íróját. A szerepért Kathy Bates Oscar- és Golden Globe-díjat is kapott, egy csapásra ismertté vált.

Csupán a kilencvenes években olyan filmekben láthattuk, mint a Sült zöld paradicsom, az Árnyak és köd, a Lestrapált emberek, A mi házunk vagy A nemzet színe-java. Utóbbiért ismét jelölték Oscarra, ahogy később a Schmidt történetéért és a Richard Jewell balladájááért is – a pályájáról itt olvashat hosszabban

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!