Erőre kap Pingvin, véres leszámolás Gotham alvilágában

Colin Farrell a Pingvin sorozatban
Colin Farrell a Pingvin sorozatban
Fotó: IMDb
Vágólapra másolva!
1941. decemberében ismerhették meg képregényben Batman egyik nagy ellenségét. Pingvin most sorozat formájában támad fel, szervezi meg sötét birodalmát.
Vágólapra másolva!

Bár Batmannek sikerült legyőznie egy erős ellenfelet, ez szabaddá tette az utat Pingvin (Colin Farrell) számára, hogy átvegye a hatalmat. Vajon Gotham Cityben hamarosan megváltozik a hatalmi hierarchia? Hamarosan kiderül a Maxon.

Cristin Milioti  és Colin Farrell a Pingvin c. sorozatban
Cristin Milioti  és Colin Farrell a Pingvin c. sorozatban 
Fotó: IMDb

A sorozat a 2022-ben bemutatott Batman mozifilm eseményei után játszódik, bemutatja, miképp jut hatalomhoz Oswald Cobblepot a gothami alvilágban, miképp lesz a Batman-univerzum egyik legjelentősebb gonosztevője. Colin Farrell alakítását a filmben is dicsérték, sokan várják, hogy visszatérjen a karakterrel. A sorozat a kritikusoknál 91%-on áll, ami igen jónak mondható. 

Mikor van a Pingvin premierje? 

A Pingvin premierje szeptember 19-én, csütörtökön van a Maxon. Az évad többi részét az HBO adja vasárnaponként, és az epizódok november 10-ig, vasárnapig hetente jelennek meg a Maxon is.

A sztori szerint Gotham főgonosza, Carmine Falcone (John Turturro) halála hatalmi vákuumot hagyott maga után, és nem Oz az egyetlen, aki reméli, hogy ezt kihasználhatja. Ahhoz, hogy megragadja saját kezébe vegye a sorsát és ő legyen „A Pingvin”, Oznak rengeteg rivális bandával kell megküzdenie, így Sofia Falconéval is (Cristin Milioti), aki frissen szabadult, és eltökélten követeli néhai apja trónját. 

Cristin Milioti a Pingvin sorozatban
Cristin Milioti a Pingvin sorozatban
Fotó: IMDb

De lesznek szövetségesei is, mint például egy fiatal feltörekvő fickó, Victor Aguilar (Rhenzy Feliz), aki Oz pártfogoltja lesz, és Eve Karlo (Carmen Egojo), Oz szeretője. Gotham alvilága kerül reflektorfénybe a Pingvinben, így a DC-univerzumnak ezt a részét még alaposabban megismerheti a néző.

Hány része a Pingvin, lesz folytatása?

A sorozat nyolc részből áll. A Pingvin egy úgynevezett „limitált sorozat”, így nem terveznek újabb évadot belőle. A széria amúgy nagyrészt a The Batman II. film előkészítésére szolgál, de persze a DC később meggondolhatja magát, és folytathatja Pingvin történetét streamingen.

Colin Farrell a Pingvin sorozatban
Colin Farrell a Pingvin sorozatban 
Fotó: IMDb

A hírek szerint azonban tervben van egy spinoff, amely szintén a Batman-univerzumban játszódik, így több olyan sorozatot is láthatunk, amelynek Gotham adja a hátterét.

Ki ez a Pingvin?

A Pingvin (Oswald Chesterfield Cobblepot) Gotham City egyik főgonosza,  a DC ismert karaktere. Bob Kane rajzoló és Bill Finger író közösen alkotta meg, először a Detective Comics 58. számában (1941. decemberében) jelent meg. 

Pingvin Batman régi ellensége
Pingvin Batman régi ellensége 
Fotó: DC

Batman egyik legősibb ellensége, a modernebb ábrázolásokon az Iceberg Lounge, egy népszerű éjszakai klub vezetőjeként szerepel. A karaktert az 1960-as évekbeli Batman-sorozatban is népszerűvé tették, ahol Burgess Meredith alakította. A Pingvin a legismertebb Batman-gonosztevők közé tartozik, szinte minden ismert feldolgozásban megjelenik vagy említésre kerül.

Pingvin egy képregényben
Pingvin egy képregényben 
Fotó: DC

Többen alakították pár a karaktert, vagy adtak neki hangot animációban:

  • Burgess Meredith
  • Danny DeVito
  • Robin Lord Taylor
  • Colin Farrell
  • David Dastmalchian 
  • Tom Kenny 
  • Paul Williams 
  • Ted Knight 
  • Larry Storch 
  • Lennie Weinrib 
  • Jason Spisak

Colin Farrellről itt olvashat hosszabban. Szeptemberi streaming-premierekről itt írtunk a napokban.

Itt az előzetes a sorozathoz:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!