Öt retro sorozat, aminek ugorj neki a Skyshowtimeon

Vágólapra másolva!
Kedvenc kábeltévés sorozataink meghódították a Skyshowtime felületét. Most már bármelyik napból vagy estéből pár gombnyomással megidézhetjük a vasárnap délutáni ebéd után sorozatnézés örömét kedvenc retró sorozatainkkal.
Vágólapra másolva!

Amikor még speciális effektek helyett a humor, a történet és egy karizmatikus főszereplő volt a központban. Igen, a nyolcvanas évek retró sorozatait ezért is imádjuk, hiszen negyven év elteltével ugyanúgy hódítanak a tévében, mint a Skyshowtime-on. 

retró sorozat
Mindenki imádja a retrosorozatokat Fotó: Shutterstock/Prostock-studio

Ezek a kedvenc retró sorozatai a magyaroknak!

 

Gyilkos sorok 

retro sorozatok, retrosorozatok, családi tévézés, családitévézés, sorozat, tv sorozat, tvsorozat
A Gyilkos sorok Mrs. Fletcherje a retró sorozatok krimi királynője
Fotó: Northfoto/KPA/Heritage-Images

Mindenki kedvenc kotnyeles írónője előtt semmi sem maradhat titokban. Jessica Fletcher látszólag egy egyszerű özvegy, aki kedvtelésből krimiket ír, de valójában egy mindenében kanál nyomozó. Ahol Jessica feltűnik, ott bizony a legagyafúrtabb gyilkosoknak is résen kell lenniük, a szemfüles asszony előtt semmi sem maradhat titokban. Az 1984 és 1996 között futó széria a kor legnagyobb tévésztárjává tette a 2022-ben, 96 éves korában elhunyt Angela Lansbury-t, akik 2003-ig több tévéfilmben is életre keltette az erősen Ms. Marple-re hajazó figurát.  

Columbo 

retro sorozatok, retrosorozatok, családi tévézés, családitévézés, sorozat, tv sorozat, tvsorozat
Columbo, a rertró sorozatok szuperhekusa
Fotó: Photo12 via AFP/Collection Cinema

Mindig csak még egy kérdése volt a híres nyomozónak, Columbonak. Megereszkedett szeme, ballonkabátja, olcsó szivarja és végtelen fülű basset houndja mellett már csak a lerobbant kocsija volt jellegzetesebb ismertetőjele a nyomozónak. A 2011-ben elhunyt Peter Falk 1971-1978 között nem kevesebb, mint 43 tévé filmben üldözte a legtrükkösebb gyilkosokat, majd egy több mint egy évtizedes pihenő után 1989 és 2003 között 24 további tévéfilmben öltötte magára ismét a jellegzetes öltözékét. A példátlan népszerűségnek örvendő sorozat egyik epizódját maga Steven Spielberg rendezte, és olyan világsztárok vendégszerepeltek benne, mint Johnny Cash, a Psycho sikolykirálynője Janet Leigh, a Star Track Kirk kapitánya, William Shatner vagy az Oscar-díjas Faye Dunaway.  

Magnum 

retro sorozatok, retrosorozatok, családi tévézés, családitévézés, sorozat, tv sorozat, tvsorozat
A dús bajuszú Tom Selleck a nyolcvanas évek legmenőbb nyomozója volt
Fotó: Photo12 via AFP/Archives du 7eme Art

A nyolcvanas években, amikor az extra szőrös mellkas, a pornóbajusz és a rövid forrónadrág egyelő volt a férfiasság mintapéldányával, legalábbis ha Tom Selleck viselte. A Hawaii szuperhekus a maga férfias sármjával minden nőt levett a lábáról, és nemcsak a sorozatban, hanem és a képernyők előtt is. Selleck lazasága és állandó civakodása arisztokratikus társával, Higginsszel a nézők kedvencévé tette a sorozatot, ugyanis 1980-1988 között, 8 évadon át, összesen 162 részt láthattak nézők milliói. Érdekesség, hogy egy crossover epizód is készült, ahol a fentebb említett Mrs. Fletcherrel együtt göngyölített fel egy gyilkosságot a hawaii hekus.  

Kinght Rider 

retro sorozatok, retrosorozatok, családi tévézés, családitévézés, sorozat, tv sorozat, tvsorozat
David Hasselhoff és Kit párosa feledhetetlen
Fotó: Photo12 via AFP/Archives du 7eme Art

Mielőtt a kilencvenes években mindenki a mellszőrével és piros úszógatyájával  - meg a melltette feltűnő ex-playmatekkel – fogalakozott volna a Baywatch kapcsán, a trashkirály David Hasselhoff 1982-1986 között, négy évadon keresztül keveredett izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba. A háziasszonyoknak megmaradt az akkor még kisfiús sármja a sztárnak, ugyanis aput és a gyerekeket sokkal inkább lekötötte KIT, Michel Knight szuperintelligens járgánya, ami hosszú évekig szinte minden lurkó karácsonyi ajándéklistáján előkelő helyet foglalt el. KIT és Michael humoros kémiája tette feledhetetlenné az amúgy feledhető epizódokat.    

A-Team: A szupercsapat 

retro sorozatok, retrosorozatok, családi tévézés, családitévézés, sorozat, tv sorozat, tvsorozat
A Szupercsapat antihősei Fotó: Photo12 via AFP/NBC UNIVERSAL

Négy szökött amerikai katona, akiket ártatlanul ítéltek el egy általuk el nem követett bűntény miatt. Ahelyett azonban, hogy egy nevesincs dél-amerikai faluban élnék vígan az életüket, modern Robin Hoodként segítenek azokon, akik rászorulnak. A főnökük és egyben az agy Hannibál, ott van még Szépfiú; aki használja a beceneve adta tulajdonságokat; a Bolond Murdock, aki – bár tényleg nem a legélesebb kés a fiókban – a legnagyobb slamasztikákból is képes kihúzni a csapatot és akkor még nem beszéltünk, az egy nyakra jutó aranynyakláncok rekorderének számító Rosszfiúról, aki a több kilót nyomó smukkjai ellenére is igazi harcos. Az 1983-1987 között futó széria különlegessége, hogy 2010-ben készült egy filmes feldolgozás is Liam Nesson és Bradley Cooper főszereplésével.  

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!