Kihalt állatokra buknak a magyarok – Őshüllők és egyéb férgek tarolnak a MAX-on

Vágólapra másolva!
A Magyar Filmadatbázis nyári statisztikái szerint a homokférgekre, a szőrös szörnyekre és kihalt őshüllőkre bukik a magyar. Mi a titkuk és hol találjuk ezeket a sikerfilmeket a mozik után?
Vágólapra másolva!

A Magyar Filmadatbázis kiadott közleménye szerint a magyar streamernézők a sci-fi filmeket részesítik előnyben, ha filmet keresnek a digitális televíziójukon. A listájuk első két helyén is MAX egy-egy siker sci-fi filmje áll, úgyhogy nézzünk együtt utána, mi a titka ezeknek a filmeknek és milyen hasonló alkotásokat találhatunk még a MAX kínálatában.  

sci-fi filmek, La bande-annonce de "Dune 2" avec Timothée Chalamet et Zendaya, Dune 2, Dűne 2, Dűne2
Rekordnézettséget hozott a Dűne világszerte és megújította a sci-fi filmek műfaját Fotó: Northfoto / Northfoto

A sci-fi filmek legújabb sztárjai: Dűne 1-2  a MAX-on 

Az utóbbi években Dennis Villeneuve újraértelmezte a sci-fi műfaját a Dűne című filmekkel, amiket Magyarországon forgattak. A frenetikus látványvilág az otthonunkban is ugyanolyan élményt nyújt, mint a mozikban, nem beszélve arról a szövevényes történetről és filozófiai háttérről, ami néha fordulatosabb és több fordulatot tartalmaz, mint a megboldogult Barátok közt és Jóban Rosszban együttvéve. Az első rész a Covid-járvány ellenére több, mint 400 milliót hozott a mozipénztáraknál, míg a folytatás idén tavasszal több, mint 700 millió dollárt fialt az alkotóknak, ezzel pedig bekerültek a legjobb sci-fi filmek közé az alkotások. A hírek szerint előkészületben van a trilógia befejező része, de arra minimum 2026-2027-ig várnunk kell, ugyanis a rendező szeretne egy kicsit távolabb kerülni az Arrakis-bolygóért vívott harctól. A pletykák szerint egy Kleopátra filmre készül a kanadai rendező.  

Titok: A MAX sci-fi kínálatának ékköve, a rajongók alapműve, megszólította a fiatalabb generációt, köszönhetően a 21. század DiCapriójának kikiáltott Timotheé Chalamet-nek és a Z-generáció flegmán nézek ezért kemény csaj vagyok mintapéldányának számító Zendayanak. A digitális effektet szuperek, miközben a legkisebb szerepeben is olyan világsztárokat láthatunk, mint Jason Momoa, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Austin Butler, Florence Pugh vagy az Oscar-díjas Christopher Walken.  

A Dűnéhez hasonló sci-fi filmek a MAX-on 

A kevésbé ismert sci-fi filmek közül a streamer a Dűne rajongóinak a Szárnyas fejvadász, a Szárnyas fejvadász 2049, a komplett Mátrix tetralógiát és a Mad Max: A harag útja és a Furiosa című filmeket ajánlja. A Dűne rajongóinak jó hír, idén ősszel érkezik a Dűne: Prófécia című sorozat, ami a sikerfilm története előtt 10.000 évvel korábban játszódik, és a filmebe is fontos szerepet kapó Harkonnen családról és a Bene Gesserit női rend ármánykodásáról szól.  

sci-fi filmek, king kong és godzilla, kingkonggodzilla , GODZILLA X KONG: LE NOUVEL EMPIRE - GODZILLA X KONG: THE NEW EMPIRE (2024)
A sci-fi filmek alapművelet a két szörny csatája Fotó:  AFP

Godzilla vs Kong: Az új birodalom - egy új kihagyhatatlan sci-fi film a MAX-on 

A cím alapján egy igazi Zs-kategóriás „remekmű” is lehetne a magyar streamer nézők második kedvence, ám szerencsére a kivitelezés nem Sharknado színvonalát idézi. A szőke nőkre bukó szőrös majom és a világot matchbox makettasztalként kezelő ősgyík külön-külön is megért már jó pár filmet, de 2021-re eljött a gigászok harcának az ideje a Godzilla vs. Kong című filmben: a két nagyvad csihi-puhija több izgalmat rejtett, mint egy komplett évad Sztárbox. A 2024-es folytatásban a két őslénynek egyesíteniük kell az erejüket, hogy szembe szálljanak az emberiséget jelentő legnagyobb veszéllyel. Oké, ha őszinték akarunk lenni, nem a komplex történet miatt nézzük ezeket a filmeket, sokkal inkább az elképesztő látvány, az egyre fogyatkozó szereplők és a katartikus végkifejlet miatt tépjük otthon a karfát.  

Titok: Egy-egy nem létező lény pusztítása pontosan azt a két órás kikapcsolódást adja meg nekünk, amire egy nehéz nap vagy hét után vágyunk. A nem túl bonyolult sztori kellemes kikapcsol, a látvány viszont magáért beszél.  

Jurassic World: Fallen Kingdom, Chris Pratt, Jurassic World: Fallen Kingdom
A sci-fi filmek alapszereplői lettek a dinók Fotó:  AFP

A Godzilla vs Kong-hoz hasonló sci-fi filmek a MAX-on 

1997-es Godzilla film mellett, a legújabb részek is megtalálhatók a kínálatban, úgy mint, a Godzilla, Godzilla II. – A szörnyek királya és már említett Godzilla vs .Kong. A szőrös ősemlőst a 2017-es Kong: Koponya-sziget című filmben láthatjuk Tom Hiddlestone, Samuel L. Jackson és Brie Larson társaságában. Akinek még ez se elég, azoknak a dinókat is ajánlja a Max: eredeti Jurassic Park trilógia mellett a 2015-ös Jurassic World és a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalom és a 2022-es Jurassic Wold: Világuralom is megtalálhatók Chris Pratt és Bryce Dallas Howard főszereplésével.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!