A Magyar Péter-rajongó Czutor Zoltán kiütésén röhögnek az emberek, már akik nézik az RTL Klub megbukott műsorát

Sztárbox - Czutor Zoltán a földön
Sztárbox - Czutor Zoltán a földön
Vágólapra másolva!
35 percig nem történt semmi, utána újabb egy órán át ásítoztak a tévézők, mire folytatódott az ízléstelen cirkusz. A Sztárbox nem hozott szerencsét sem Shane Tusupnak, sem Czutor Zoltánnak, mindkettőt pillanatok alatt összeverte ellenfele. Rengeteg reklám, más műsorok promózása és üres locsogás, ez ment órákig.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, ősszel új évadot indított az RTL Klub a 18 év után megújított erőszakos és primitív műsorból, annak ellenére is, hogy tavaly rengeteg büntetést kaptak miatta: az egyik Sztárbox adásuknál például 10 millió forint bírságot rótt ki rájuk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. 

Sztárbox
Sztárbox - Torghelle lecsapott, sokak szerint szabálytalanul 
Fotó: Instagram 

Elkezdődött a szeptember 22-i Sztárbox, de mégsem történt semmi 35 percen keresztül, a nézők unatkoztak, majd kicsit ütlegelte egymást Lovasi András volt felesége, Földes Eszter és Lola, mindössze hat percen keresztül volt akció a képernyőn. Utána egy óra újabb semmi, reklámokkal, utána folytatódott a cirkusz, a Magyar Péter-rajongó Czutor Zoltánt nagyon gyorsan összeverte a nála jóval fiatalabb Mészáros András, egy menet sem ment le.

Az este "nagy meccsének" kikiáltott bohóckodás sem hozott bokszot, cirkusz volt csak - nem is tartott tovább egy menetnél. Torghelle Sándor egykori focista egy perc alatt kétszer is földre vitte az állítólag tudományos módszerekkel felkészülő Shane Tusupot, majd addig verte tovább, hogy leállították a meccset. Győzött Torghelle, veszítettek a nézők, mert három óra adásidő alatt talán három perc boksznak szánt valamit láthattak, a többi idő a szokásos, semmitmondó interjúkkal, reklámokkal és más műsorok hirdetésével ment el. Tusup sértődötten elvonult az öltözőbe, interjút sem adott, nyilván csalásra gyanakodott.

„Ez inkább vicc volt, nem boksz” – írta egy kommentelő a Facebookon. „... hát ilyet látni egy kocsmában is, oda való” - vélekedett egy másik néző.

„Semmi köze nem volt a boxhoz, főleg Sanyika részéről, a bírót meg végképp nem értem. Nem igazán volt fair meccs. A riporterekről már nem is beszélve... gusztustalanok voltak egytől-egyig” – jelezte nemtetszését egy netező. „Rendkívül pocsék meccs volt, a legrondább kocsmai bunyó, aminek a boxhoz semmi, de semmi köze. Persze Torghellének drukkoltam, nagyon is, Tusupot nem annyira kedvelem a nagyarcú viselkedése, a beteg személyisége miatt, de ez a meccs méltatlan volt a box nevű sporteseményhez. Rettenetes volt” – írta egy másik kommentelő a Facebookon.

Sztárbox - idén áprilisban lecsapott a Médiatanács is 

Öt Sztárbox-epizód miatt 30 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte az RTL-t a Médiatanács. A testület az idén két korábbi (januárban, illetve februárban meghozott) határozatában már elmarasztalta a médiaszolgáltatót azért, mert két Sztárbox-epizód közzétételével megsértette a műsorszámok korhatári kategóriába sorolására és sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat. 

A testület álláspontja szerint a showműsor további 5 epizódja esetében is téves volt az RTL által választott, 12+ korhatári kategória. 

A műsorsorozat kifogásolt részei az erőszakos jelenetek és az erőszak következményeinek reflexió nélküli bemutatása miatt a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatták, ezért azokat 16 éven aluliaknak nem ajánlott jelzéssel kellett volna műsorra tűzni a IV. korhatári kategóriának megfelelő időpontban, tehát 21 óra után.

Tekintettel arra, hogy a klasszifikációs rendelkezések megsértése súlyos jogsértésnek minősül, a Médiatanács indokoltnak tartotta, hogy döntéséről a médiaszolgáltató a nyilvánosságot minél szélesebb körben tájékoztassa, ezért – akárcsak a korábban vizsgált Sztárbox-epizódok esetén – az RTL Klubot a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is kötelezte, a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét pedig 50 000 forint bírsággal sújtotta a jogsértés ismételtsége miatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!