Újabb hírek érkeztek a Babicsek Bernát halálával kapcsolatos tárgyalásról

Babicsek Bernát
Babicsek Bernát
Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban egykori színésze még 2021-ben, tragikus körülmények között halt meg. Családja a mai napig nem nyugodott bele Babicsek Bernát elvesztésébe, a biztonsági őrt okolják fiuk haláláért. Október 24-én folytatódott a tárgyalás, ahol a vádlotton kívül a színész barátja is megszólalt.
Vágólapra másolva!

Október 24-én tanúmeghallgatásokkal folytatódott a Budakörnyéki Járásbíróságon a tragikus sorsú színész, Babicsek Bernát ügye. A népszerű művész solymári otthonában 2021. december 31-én tűz keletkezett, halálát minden bizonnyal füstmérgezés okozta. Holttestét másnap a családja találta meg. A család úgy véli: megakadályozható lett volna a tragédia, főleg annak fényében, hogy a riasztó meg is szólalt, bejelzett, a szolgáltató munkatársai pedig ki is mentek a helyszínre. A vád szerint a járőr nem ment be az ingatlanba, és végig sem járta azt a területet, amit kellett volna. Azt viszont észlelte, hogy a szellőzőből füst áramlik ki, valaki pedig horkol az épületben. Ám ő ezt a személyt nem azonosította, a füst okát pedig nem derítette ki. A katasztrófavédelmi szerveket sem értesítette.

Babicsek Bernát
Babicsek Bernát nyáron lett volna 44 éves. 
Fotó: Babicsek Bernát / Instagram

Babicsek Bernát barátja a tragédia estéjén a színésszel volt

A mai tárgyaláson Babicsek Bernát barátja is megszólalt. A tragédia estéjén járt a férfi lakásában, és ő volt az utolsó, aki élve látta Babicsek Bernátot. Elmondása alapján a színész ivott, azonban keveset, és mivel álmos volt, szeretett volna lefeküdni.

"Az előadás után találkoztam Bernáttal a művészbüfében. 

Fogyasztottunk alkoholt, de egyikünk se ivott túl sokat. 

Külön autóval mentünk Bernát lakóhelyére, de a feleségem be se jött a házba. Körülbelül két órát voltam Bernáttal, a látogatás apropója az volt, hogy terveztünk egy különleges színházat, és meg akartam neki mondani, hogy megvettem hozzá a telket, de nagyon fáradtak voltunk mind a ketten. Nem ettünk, én vittem át egy üveg vörösbort, abból két-három decit fogyaszthattunk. Az evés szóba is került, kérdezte, hogy nem vagyok-e éhes, de én nem voltam az. Ő sem evett. 

Amikor én távoztam, ő nagyon álmos volt, azt mondta, át akarja aludni a szilvesztert.

 Sok meghívása volt, senkit nem akart megbántani" - idézte Babicsek Bernát barátját a Bors

A vádlott ártatlannak vallotta magát

Elsőként a vádlottat, T. Lászlót hallgatták meg, aki úgy érzi, hogy hazugság, amivel őt vádolják, hiszen mindig becsületesen végezte a munkáját. Elmondása szerint háromféle riasztás van, amik között fontossági sorrend van, és nincs neki előírva, hogy bemenjen az ingatlanba, azonban ő mindig csenget, ha bajt észlel.

"Kétszer is becsöngettem a kaputelefonon, bementem az ingatlanra.

Arra viszont van szabály, hogy az én testi épségemet veszélyezteti valami, vagy akadály van.

Sár volt, ezért a másik irányból kerültem meg a házat"- kezdte a tárgyaláson.

"Láttam egy piros autót, majd hallottam, hogy valaki bent horkol. Felnéztem, láttam, hogy a kéményből jön a füst. Ilyenkor az ember mire gondol? Ez azt jelenti számomra, hogy alszik bent valaki, megy a fűtés és ott van a kocsija. Ilyenkor én nem megyek tovább.

Jeleztem a diszpécsernek, aki a főnököm, hogy mi a helyzet. Itt szabotázsriasztás volt, szó nem volt arról, hogy valaki veszélyben van.

A diszpécser elengedett, eljöttem. Később hallottam a kollégámtól, hogy mi történt. Engem akkor nem vádolt senki, és most, három évvel később itt állok. Nem értem, hazugság hazugság hátán" -  mondta. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!