Elszomorító látványt nyújt Boros Lajos sírja

Boros Lajos
Boros Lajos
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Még mindig ott van az a szalag, amit Bochkor Gábor és Voga János küldött a temetésre, de sírkő nincs. Boros Lajos augusztus 8-án halt meg.
Vágólapra másolva!

Szomorú látványt nyújt a rádiós Boros Lajos sírja, mindössze néhány kő díszíteti az izraelita hagyományokhoz híven, és kiderült, hogy sírköve technikai okokból csak körülbelül egy év múlva lehet.

Boros Lajos
Boros Lajos
Fotó: TV2

Egy járókelő megdöbbent, arra számított ugyanis, hogy Boros Lajos sírja – ahogy ő fogalmazott – egy kissé elegánsabb. „Nagy tisztelője voltam Boros Lajosnak, korábban nem telt el úgy reggel, hogy ne hallottam volna a hangját a rádión keresztül. Az ő műsorára keltem, ittam a teám, már csak ezért is megrendített a halála. Azt olvastam, hogy Nagykőrösön nyugszik, amikor viszont megpillantottam a sírját, a kis egyszerű, szinte gyermeki fejfával, picit megdöbbentem és elszomorodtam. Azt is észrevettem, hogy még mindig ott van az a szalag, amit Bochkor Gábor és Voga János küldött a temetésre. Micsoda triót alkottak ők hárman” – mondta a Ripostnak. A képeket itt tudja megnézni. 

Boros Lajos sokáig volt beteg

Mint írtuk, a népszerű rádióst Nagykőrösön, az izraelita temetőben temették el 2024. augusztus 12-én, hétfőn, délelőtt 11 órakor. Boros Lajos Budapesten született, és az élete fontos pontjai is a fővároshoz kötik, de a fiatalkora nagy részét Nagykőrösön töltötte.

A volt gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje címmel kitüntetett művész, még 2019-ben árulta el, hogy nem szándékozik végrendeletet írni, ugyanis azt szerette volna, hogy a családja döntse el, hogy mit szeretnének majd kezdeni a hagyatékával.

"Nem írtam eddig, és szerintem soha nem is fogok végrendeletet írni. 

Miért döntsem én el, hogy a halálom után milyen kötelezettséget, terhet vagy gondot kapjanak a nyakukba a szeretteim?

Eléggé felnőttnek érzem a feleségemet és a fiaimat arra a feladatra, hogy majd ők eldöntsék, mihez kezdenek a hagyatékommal. Nem akarok egy papírt írni, aminek aztán egyes szavaiba vagy mondataiba ügyvédek kössenek bele…" - mondta akkor.

Kómába esett Boros Lajos öt éve 

Boros Lajos több mint öt évvel ezelőtt egy műtétet követően öt hétre kómába esett. A rádiós delíriumban volt az alatt az öt hét alatt, amely gyakori állapot a 65 év felettieknél, akiknél mélyaltatást végeznek műtét előtt. A szívműtét alatt leállítják a szívet, mesterségesen keringetik a vért, és ilyenkor előfordul, hogy az agy túl kevés oxigénhez jut, így beáll a kómás állapot. Akkor volt olyan pillanat, mikor kevés volt az esély a túlélésre.  Később mégis voltak munkái, de - mint mondta - 18 gyógyszert kellett szednie naponta. 

Nemcsak a rajongók, hanem a magyar sztárokat is mélyen lesújtotta Boros Lajos halála. A műsorvezetőről többen megemlékeztek a közösségi oldalakon, többek közt egykori műsorvezető társa, Bochkor Gábor is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!