Caramel az Origónak: Az állócsillagok igazolják a Megasztárt

Caramel szerint nem kell asztalon táncolás egy jó show-hoz
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Fontos a nézőnek, hogy legyen egy jó sztori, egy érdekes történet egy-egy énekes mögött, de ez önmagában nem elég, kell a jó hang, a jó kiállás is - véli a Megasztár zsűritagja. Caramel az Origónak elmondta, hogy inkább hallgat idősebb zenészeket, énekeseket, és arról is beszélt, mitől más ez a tehetségkutató, mint a többi.
Vágólapra másolva!

Caramel a Megasztárral lett országosan ismert, megtisztelőnek tartja, hogy gondoltak rá, amikor a 2024-es zsűrit állította a TV2. Az eddig hat évad győztesei a mai napig színpadon vannak, a magyar popzenei élet ismert arcai, ő pedig abban bízik, az idei győztes is a pályán lesz két évtized múlva. „Ebben reménykedünk, a versenyzőket látva. Több olyan énekes is van közöttük, aki nagyon esélyes, és bízunk abban, hogy maradandót tud felmutatni a műsorban és a műsor után is. De ahhoz, hogy valaki a szakmában maradjon, nem elég a hang, kellenek a nagyon jó dalok” – mondta az Origo megkeresésére.

A Megasztár egyik zsűritagja, Caramel
A Megasztár egyik zsűritagja, Caramel 
Fotó: TV2

„Az énekhang csak egy eszköz: dalszerzők kellenek vagy az, hogy ők maguk szerethető dalokat tudjanak írni. De nagyon bizakodók vagyunk, nagy tehetségek bukkantak fel a castingon. Találtunk már most pár olyan énekest, akik állócsillagok lehetnek. Mert az a fontos, hogy a csillag, amely egyszer felragyog, hogyan tud állcsillag lenni” – vélekedett.

Caramel tud kritikus is lenni 
Fotó: TV2

Ha talál olyan énekest, aki a show után igényli segítségét, tudását, és van jövője a közös munkának, akkor tud támogatni másokat. „Én abszolút ilyen típus vagyok, több hasonló műsorban zsűriztem már, ilyen volt az Ének iskolája, A Dal, majd 

több előadónak kísértem az útját, dalszerzőként, producerként.

 Persze nem szeretem magam ráerőltetni senkire, majd nyilván a versenyzőkön múlik, kell-e nekik segítség, igénylik-e a tudásom. Úgy érzem, hogy értek hozzá, rá tudok hangolódni más előadókra, de persze lehet, hogy lesznek nálam alkalmasabbak” – tette hozzá.

A Megasztár zsűrije
Fotó: TV2

Sokszor látjuk tévéshow-ban, hogy megható családi drámával érkezik valaki, és nem feltétlenül a ragyogó énekhang miatt jut tovább, hanem a zsűri jóindulata, a mögötte lévő sztori miatt. Caramel együttérző, de szerinte kell a jó hang, a megjelenés: „A szívbemarkoló történettel együttérez az ember, a zsűri, a néző, és én érzékeny embernek gondolom magam, de 

ha nem párosul megfelelő hanggal, akkor csak a sztori marad. 

Akkor jó, ha a személyes történet ’pluszként’ van jelen, ugyanis nem lehet csak egy történetre alapozni egy karriert. Ezért én el tudom engedni őket. Ez tehetségkutató, és persze fontos része az emberek, új előadók mögötti történet. De még fontosabb a nagy tehetség, a nagy hang van, a jó kiállás.”

Caramel szerint túl sok a tinisztár

Fontosnak tartja, hogy olyan előadók kerüljenek elő, akik önmagukat adják és a pályán tudnak maradni, ettől lesz a Megasztár név továbbra is erős brand. „Ez szép, nehéz, kemény verseny, ahol nagyon jól kell teljesíteni, fontos a hitelesség. Enélkül ez csak tévéshow lenne, de ha állócsillagok maradnak az adások után, akkor ők igazolják a Megasztár hitelességét is.”

Úgy látja, mostanában túl sok a tinisztár, kevesebb a tapasztalt, idősebb énekes. „Picit zavar, hogy a tinik felé ment a popkultúra, a fesztiválkultúra. Tini előadók a headlinerek sok helyen, talán lehetne ez máshogy a könnyűzenében. Nekem például felüdülés korombeli vagy idősebb énekeseket hallgatni. Az ő esetükben ugyanis ott van az élettapasztalat: nem csak arról énekelnek, milyen jól néz ki a csaj és milyen jó a buli. Itthon sokszor a huszonévesek sok szempontból előnyt élveznek, miközben nekem a tapasztaltabb, idősebb tévések és énekesek hiányoznak” – vallotta.

Caramel szerint nem kell asztalon táncolás egy jó show-hoz 
Fotó: TV2

Tóth Gabi szerint a 2024-es zsűri eddig a legerősebb: „ez szakmaibb tehetségkutató, mint a többi, kritikus és építő a zsűri, ami nagyon fontos” – mondta. Caramel pedig örül annak, hogy harsány bohóckodás nélkül is remek a nézettség. „Még friss nagyon ez a történet, de nagyon szeretem a zsűrit. Közel áll hozzám az attitűd, amit a zsűri képvisel,

 szerintem jól lettünk összerakva,

 nagyon hasonlóak vagyunk, együtt rezonálunk az eseményekre. Hogy a közönségnek majd mennyire jön be kíváncsi leszek, ugyanis nálunk nincsenek olyan harsány showelemek, mint például az asztalon táncolás. Én ezt a hozzáállást szeretem, nem érzem magam kényelmetlenül. Nagyon elégedett vagyok, és nekem Magdi a legkellemesebb meglepetés” – mondta az Origónak.

------------

A napokban régi, eddig nem látott fotók kerültek elő Rúzsa Magdiról: így nézett ki a Megasztár versenyzőjeként.

Nemcsak Schobert Norbert és Rubint Réka fia az egyetlen ismerős arc, aki feltűnik az idei Megasztárban - a vasárnapi adásban lesz még egy ismert tévészereplő. 

Minden videót itt tud visszanézni. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!