III. Károly király állapota miatt több orvos is aggódik

III. Károly király
Vágólapra másolva!
Az uralkodóról még az év elején derült ki, hogy rákos beteg, azóta pedig kemoterápiás kezelést kap. III. Károly király jelenleg Ausztráliában tartózkodik, azonban nincs túl jó egészségügyi állapotban, amiről több orvos is beszámolt.
Vágólapra másolva!

III. Károly király és Kamilla királyné Ausztráliába látogatott pár nappal ezelőtt. A hivatalos látogatás célja az, hogy mind a ketten részt vesznek a Nemzetközösség kormányfőinek találkozóján. A pár menetrendje sűrű lesz, a 9 nap alatt pedig szinte alig fognak majd pihenni, ezért látták jobbnak, ha szüneteltetik III. Károly király kemoterápiáját kizárólag orvos beleegyezésével.

III. Károly király
III. Károly király
Fotó: https://www.Instagram.com/king.charles.queen.camilla/

III. Károly király testén elváltozások jelentek meg

Az uralkodóról és a feleségéről is készültek képek az ausztráliai látogatásukkor, és többen is észrevették, hogy nincs minden rendben III. Károly egészségügyi állapotával, hiába engedélyezték az orvosok a kezelés szüneteltetését. Ugyan Harry és Vilmos édesapja látszólag jól van, energikus, boldog és rengeteg programon vett részt, az ajkai feltűnően duzzadtak és pirosak. Az okokról egy onkológus is megszólalt, aki szerint a kemoterápia mellékhatása lehet az elváltozás.

Számos rákkezelés okozhat fájdalmat az ajkakon és a szájban, és ez összhangban áll a friss fotókkal is.

Természetesen én sem szeretnék találgatni, hogy pontosan milyen kezelésben részesül, ez ugyanis nem nyilvános. Én azt gondolom, a király inspirációt kell, hogy adjon azoknak, akik szintén rákbetegségben szenvednek. Jól tette, hogy nem hagyta ki ezt az utat" - árulta el az onkológus.

Azonban nem ez az egyetlen aggasztó jel Károlyon: az ajkain kívül a kezei is meg vannak dagadva.

"A puffadt ujjak egyértelműen a vízvisszatartás tünetei, ezt számos egészségi állapot okozhatja.

 Gyulladás miatt alakul ki, lehet az ízületi gyulladás, többszörös bakteriális fertőzés vagy akár tbc következménye is.

 Emellett lehet, hogy túl magas a szervezet sószintje, valamilyen allergiás reakció is állhat a háttérben, bizonyos gyógyszerek mellékhatása is lehet, sőt okozhatja azt sérülés vagy autoimmun betegség is" - fejtette ki Chun Tang háziorvos.

III. Károly király
Fotó: Northfoto

Egyre több olyan jel mutat arra, hogy az uralkodó még nincs jól. Legutóbb, mikor a királyi pár istentiszteleten vett részt Sydney-ben, akkor az utazó orvost többen is egy hatalmas táskával látták, ami azt jelenthette, hogy valamilyen gyógyszerre vagy vizsgálatra lehetett szüksége Károlynak - olvasható a Daily Mail oldalán. 

III. Károly király és Kamilla királyné október 26-ig maradnak Ausztráliában, sőt, Új-Zélandra is ellátogattak volna, azonban az uralkodó orvosai erre már nem adtak engedélyt, sőt a novemberi azerbajdzsáni klímakonferenciát is jobbnak látták lemondani. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!