Hamarosan indul a TV2-n az év legjobban várt magyar sorozata

Indul a S.E.R.E.G.
Indul a S.E.R.E.G.
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
November 11-én, hétfőn startol a TV2 műsorán az idei év legjobban várt magyar sorozata, a S.E.R.E.G. A hat epizódból álló akciódús katonai történet központi figurái Győrbíró Zsolt alezredes, valamint Győrbíró Márton tartalékos és Horváth Tibor ezredes - írta a TV2.
Vágólapra másolva!

Egyre többet hallunk róluk – mégsem tudjuk, milyen a valódi élete egy katonának. A S.E.R.E.G. egy különleges katonai csapatról mesél. Ők a legkeményebbek, és ők vannak legközelebb az életveszélyhez. A történet a múltból indul, és a kifejezetten férfias témára épülő, a bajtársiasság és a döntések következménye mentén futó katonai szál mellett megjelennek a női karakterek, valamint a szerelmi és családi szálak is. A látványos képi világot ígérő sorozat epizódjai nem csupán egy veszélyes katonai misszióról szólnak, hanem tágabb értelemben a felelősségvállalásról mesélnek. Arról, hogyha összehangoltan cselekszünk, csapatban vagyunk, akkor az életben fellépő konfliktusokra minden esetben lehet megoldást találni - írta közleményben a TV2.

Indul a S.E.R.E.G.
Indul a S.E.R.E.G.
Fotó: TV2

„Amikor az ember nagyon sokat dolgozik valamiért, és ott áll a cél előtt, és végrehajtja a feladatot, addig görcsölhet azon, hogy elég jó lesz-e. Abban a pillanatban: biztosnak kell lennie magában". Ez a főhősünk, Győrbíró Zsolt hitvallása. Én biztos vagyok benne, hogy a nézők ugyanannyira fogják szeretni ezt a sorozatot, mint amennyire mi szerettünk dolgozni rajta, miközben sokat tanultunk egymástól, egymásról. Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja – mi ezt tanultuk a Honvédségtől. Részünkről a küldetés teljesítve: november 11-től a nézőké a S.E.R.E.G.” - mondta Helmeczy Dorottya, a Megafilm Service producere.

Novemberben kezdtek forgatni, hamarosan indul a sorozat

A sorozat forgatása tavaly novemberben kezdődött. A színészek komoly katonai szakmai felkészítést kaptak a Magyar Honvédségtől, a tökéletes hitelesség érdekében Pálinkás Szilveszter főhadnagy, a sorozat katonai szakértője a forgatókönyvet, a forgatást és az utómunkálatokat is végigkísérte. A katonai forgatási helyszíneket és a modern harcászati járművet is a Honvédség biztosította.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttműködő partnerként egy olyan kiváló sorozat megalkotásában vehetett részt, mint a S.E.R.E.G., hiszen számtalan produkció bizonyítja, hogy a katonai filmek hihetetlen erővel motiválják az embereket, erősítik hazafias érzésünket. Tulajdonképpen ezt várjuk ettől a sorozattól is, hogy a nézők a művészet nyelvén, egyéni történeteken és sorsokon keresztül megismerjék a modern eszközökkel felszerelt, ütőképes magyar hadsereget és a szolgálatukat felkészülten, elkötelezetten teljesítő hivatásos, szerződéses és tartalékos katonákat” - mondta el Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Kik a főszereplők?

  • A sorozat főszereplőjét – Győrbíró Zsoltot – Csórics Balázs alakítja. 
  • Riválisa, egykori parancsnoka Kamarás Iván. 
  • Zsolt fia, Marci szerepében Séra Dánielt, Zsolt felesége, Petra szerepében pedig Balla Esztert láthatjuk.

„Magyarország vezető televíziós csatornájaként a TV2 nem feledkezik meg a magyar sorozatgyártás iránti hosszú távú elköteleződéséről. Ez az érzelmes minisorozat, amely a Magyar Honvédség szolgálatában álló katona és családja történetét mutatja be, újabb mérföldkövet jelent ebben a misszióban, amelyet reméljük, hogy nézőink értékelni fognak.” - mondta el Pavel Stantchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója. A sorozatról itt írtunk korábban.

A Megafilm Service hat részből álló katonai sorozata a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával, a TV2 Média Csoport koprodukciójában, a Magyar Honvédség közreműködésével készült. A történet november 11-től látható a TV2-n, itt az előzetes:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!