Meglopták Jákob Zoltánt, nagyon ideges - videó

Jákob Zoltán
Vágólapra másolva!
A TV2 sikerműsora hozta meg a milliárdos üzletember számára az országos ismertséget, azonban ennek van számos hátránya is, amivel az utóbbi időben szembesült. Jákob Zoltán hiába figyelmeztette már számtalanszor a követőit, hogy vigyázzanak a csalókkal, mégis úgy érzi, szélmalomharcot vív, ugyanis rengetegen bedőlnek a hazugságnak, ami egyre hihetőbbnek tűnik.
Vágólapra másolva!

Dühösen reagált Jákob Zoltán arra, hogy újra meglopták, mégpedig a személyiségét lopták el. Ehhez a képeit, videóit használták fel az engedélye nélkül, és egyelőre hiába próbálkozik azzal, hogy eltüntesse a csaló videókat, sem ő, sem a hatóságok nem tudnak mit tenni az ügy érdekében. Az egykori Nagy Ő már korábban is került hasonló helyzetbe, amikor szintén a közösségi oldalain keresztül magyarázkodott, és hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy nem ő áll az üzenetek mögött és semmi esetre se dőljenek be a csalóknak. De mind hiába, újra és újra visszaélnek a nevével, ráadásul egyre ügyesebben, és a kevésbé rutinos internet felhasználók nem figyelnek fel a csalásra.

jákobzoltán, jákob, Jákob Zoltán
Ellopták Jákob Zoltán személyiségét, nagyon idegesen reagált az újabb csalásra
Fotó: TV2

A csalók korábban Jákob legutóbbi akcióját vették alapul a megtévesztéshez, hiszen tudják, hogy a milliárdos üzletember gyakran jótékonykodik, sőt, az utca embereit is gyakran meglepi az utóbbi időben drága tárgyi ajándékokkal, csak annyi a feltétele, hogy kövessék a közösségi médiában. Most ezzel éltek vissza a csalók, akik ráadásul kissé személyes hangvételű, privát Messenger-üzenetekben írtak rá a gyanútlan áldozatokra, amiben drága nyereményeket, sőt, pénzt is ígértek a címzetteknek.

Jákob Zoltán akkor is igyekezett felhívni az emberek figyelmét a csalásra, akkor elmondta, hogy milyen közösségi oldalakat használ, és azt is, hogy egyetlen TikTok-fiókja van, azon kívül a többi hamis oldal, erre figyeljenek oda, amikor pénzt akarnak tőlük kicsalni, mert ő sosem hirdet olyan nyereményjátékokat, mint az említett oldalakon.

A mostani csalás azonban nagyon feldühítette a milliárdos üzletembert, hiszen nagyon profi munka és a kevésbé rutinos felhasználók könnyen elhiszik, hogy Jákob Zoltán látható a videókon és felvételeken, amelyeket mesterséges intelligencia segítségével hamisítanak a csalók. Az üzletember nevében több százezer forintos nyereményt ígérnek, még a hangja is nagyon hasonló, ezért is tartja ő is nagyon veszélyesnek ezt a fajta csalási formát.

Mikor először megláttam ezeket, arra gondoltam, hogy remélem, nem hiszi el senki. Aztán egyre többen írták, hogy 'örülök, hogy megnyertem'. Még a legbénább játékokat is van, aki elhiszi és ezek egyre hihetőbbé válnak

- panaszolta a TV2 hírműsorának, a Tényeknek Jákob Zoltán, aki nem tudja, mitévő legyen, hiszen a hatóságokhoz fordult, de ők sem tudnak neki segíteni.

Jákob Zoltán azért is viseli a szívén a követői sorsát, mert ő maga is tudja, milyen az, amikor átverik.

Engem is próbáltak már életem során sokszor átverni, régebben is, volt is, hogy sikerült, de csak kicsit, szerencsére nagyon sosem. Ugye, én nagyon sok mindenkit támogatok, sokat adakozok, és az adakozásban is van egyfajta szűrőm, amikor el kell döntenem azt, hogy ki az, akinek szüksége van rá, és ki az, akinek nem

- magyarázta Jákob Zoltán, aki tudja, hogy mindenki szeret nyerni, ezért is könnyű ezzel manipulálni az embereket, de ne higgyék el, hogy nyertek, legalábbis azt ne, hogy tőle, ha pedig mástól, akkor nézzenek utána jobban, biztos nem átverés-e, és semmiképp se adjanak ki banki adatokat ismeretleneknek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!