Vágólapra másolva!
A 19 éves ifjabb Schobert Norbert augusztus elején jelentette be, hogy területvédelmi tartalékos katonának áll és a kiképzését is megkezdte. Ma délután pedig ifj. Schobert Norbi letette az esküt.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, a 19 éves ifjabb Schobert Norbert úgy érzi, hogy kötelessége megvédeni a hazáját, ezért úgy döntött, hogy belép a magyar hadseregbe. A múlt héten meg is kezdődött öt hétig tartó katonai kiképzése. Schobert Norbert számára nagy mérföldkő volt az eskütétel, hiszen ezzel gyerekkori álma vált valóra:

Egyáltalán nem volt bennem félelem már az elején sem. Engem mindig is érdekelt a katonaság, tulajdonképpen már gyerekkorom óta. Úgyhogy nagyon jó volt belekerülni ebbe a gyerekkori álomba és megtapasztalni a valóságban, hogy milyen is ez. Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőségem volt kipróbálni magam ezen a területen. Az eskütétel pedig egy olyan mérföldkő volt, amivel végképp megvalósult ez az álom

- mesélte a Borsnak.

Nagyon jó érzés és hatalmas megtiszteltetés, hogy ide eljuthattam. Nagyon sok új barátra leltem az ide vezető úton és olyan embereket ismerhettem meg, akiket nagyon tisztelek és napi szinten tartom velük a kapcsolatot. És persze rengeteg új dolgot tanulhattam, amiket úgy gondolom, hogy a mindennapokban is tudok majd hasznosítani. A legfontosabb ilyen szerintem a fegyelem, de sok minden mást is belénk neveltek, amit biztosan nem fogok elfelejteni.

Annak pedig külön örülök, hogy sok ismerősömben is elindult a gondolat ezáltal, hogy ők is megpróbálják és jelentkezzenek. Rengeteg pozitív dolgot tudtam mesélni nekik szerencsére, úgyhogy igyekszem biztatni őket, hogy kezdjenek bele, ha kedvet kaptak" – tette még hozzá.

Schobert Norbert: Nagy a rend a honvédségnél

Korábban elmondta, nagyon jó érzés látni, hogy mennyire nagy a rend a honvédségnél. A kiképzés Gödöllőn zajlik, és nem szükséges bent aludni, reggel hétre érkeznek és délután négyig, esetleg fél 5-ig vannak bent. A harcászati gyakorlatokban még nincsen lövészet, ez a foglalkozás annak az előszobája, árulta el a tartalékos kiskatona.

A terepen történő mozgásgyakorlatokat tanultuk, hogy ha lőnek ránk és nagy a nyomás, akkor hogyan kell oldalazva kúszni egy lőszerdobozért, vagy hogyan kell újratölteni. Tanultuk a fegyvertartást, állva, térdelve, fekve, illetve a technikai és taktikai ürítést is. 

A harcászati gyakorlatnak része az is, hogy megtanuljuk, miként kell szétszedni és összerakni a gépkarabélyt. Úgy vélem, nagyon hasznos dolgokat tanulunk a gyakorlatok során, amiket miniszter úrnak is bemutattunk" – árulta el Schobert, aki a napokban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelenlétében mutatta be társaival az eddig tanultakat. Erről már fotókat is mutatott az Instagramon, később pedig egy videó is kikerült vele a honvédség TikTok-oldalára.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!