Sallai Nóra állapotáról beszélt egy szakember

Sallai Nóra
Sallai Nóra
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
A hazai kórházakban az intenzív osztályok műszerezettsége, felszerelése, az orvosok, ápolók szakmai tudása valóban világszínvonalú, minden esély megvan a felépülésre - mondta egy szakápoló, aki arról is beszámolt, hogy a színésznő lélegeztetőgépen van. Sallai Nóra szeptember 27-én szenvedett autóbalesetet, a sajtóhírek szerint a vele utazó kisfia meghalt.
Vágólapra másolva!

A Jóban Rosszban színésznője szeptember 27-én karambolozott Alsónémediben, ő és kisfia kritikus állapotban került kórházba, miután egy száguldó autó rohant bele a főútra kikanyarodó kocsijába. Sallai Nóra ötéves kisfia vele volt a járműben, a sajtóhírek szerint ő nem élte túl a drámai balesetet.

Sallai Nóra karambol
Sallai Nóra autója a baleset után
Fotó: TV2

A Bors telefonon elérte Szegedi László szakápolót, intenzív terápiás főápolót, aki részletesen elmondta, hogy lélegezetőgépen van a színésznő, é beszélt arról, mi történhet Sallai Nóra színésznővel az intenzív osztályon, valamint hogy milyen időintervallum a legkritikusabb az édesanya számára. "Az Intenzív Terápiás osztályon fenntartják a légzési, keringési életfunkciókat. Szükség esetén becsövezzük a mellkast, kialakult légmell, vagy folyadékgyülem miatt. Folyamatos a vérvétel, a sav-bázis háztartás fenntartása. Ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap kritikus időszak."

"A tartós lélegeztetéshez szükséges a trachea intubációja, melyet leggyakrabban narkózisban, izomlazítás után végzünk. Ezt követően több fajta lélegeztetési mód közül választhatunk, melyek mindegyikének megvannak az előnyei, hátrányai. Asszisztált lélegeztetés esetén a beteg spontán légzésének támogatása, a kognitív, spontán légzés mellé a beállított módon támogatja a légzést. Kontrollált lélegeztetés esetén a betegnek nincs spontán légzése, mind volumenében és frekvenciájában a gép irányítja a légzést" – mondta, hozzátéve, hogy Sallai Nóra lélegeztetőgépen van, a gépi lélegeztetésnek pedig szövődményei lehetnek. Bővebben itt olvashat erről. 

Bár a színésznő állapota a baleset óta válságos, a főápoló szerint mindent megtesznek a gyógyulásáért. "A hazai kórházakban az intenzív osztályok műszerezettsége, felszerelése, az orvosok, ápolók szakmai tudása valóban világszínvonalú, minden esély megvan a felépülésre" - tette hozzá.

A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!