Újabb részletek derültek ki Sallai Nóra balesetéről - hat kamera rögzítette a tragédiát

Sallai Nóra karambol
Sallai Nóra autója a baleset után. A színésznő ötéves kisfia nem élte túl a sérüléseit
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, tragikus autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban egykori színésznője és ötéves kisfia szeptember végén, Alsónémediben. A kisfiú nem élte túl a sérüléseit, Sallai Nóra életéért jelenleg is küzdenek az orvosok. Kiderült, a rendőrség hat kamera felvételeit vizsgálja a tragédiáról, felmerültek új részletek is.
Vágólapra másolva!

A tragikus autóbaleset szeptember 27-én, Alsónémediben történt, a 44 éves színésznő és 5 éves kisfia éppen egy családi látogatásról tartottak hazafelé. Sallai Nóra és gyereke egy szürke Opelben utaztak, és egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra. Az ott haladó BMW sofőrje azonban olyan sebességgel haladt, hogy hiába próbálta elrántani a kormányt, amikor észrevette a kanyarodó járművet, így is hatalmas erővel nekiütközött. A becsapódás következtében a színésznő autója felborult, ő és kisfia pedig az autó roncsai közé szorultak. A BMW utasai egy 18 és egy 21 éves fiatal voltak, ők kevésbé sérültek, saját lábukon szálltak ki a járműből, de végül a mentők őket is kórházba vitték. 

A Blikk információi szerint téves információk keringenek a BMW utasairól, egy informátor ezeket próbálja tisztázni. 

Sallai Nóra karambol
Sallai Nóra autója a baleset után. A színésznő ötéves kisfia nem élte túl a sérüléseit
Fotó: TV2

"Rengeteg információ terjedt el Sallai Nóra autóbalesetéről, amelyek közül számos helytelen" - mondta el egy informátor, aki szerint a sportkocsiban nem utazott nyolc ember és azt is mondta, hogy senki nem menekült el a helyszínről. Szerinte az is téves információ, hogy a sofőr vagy utasa részegek lettek volna, illetve büntetett előéletű lenne bármelyikük is, és az autó vezetője sosem volt eltiltva a vezetéstől sem.

Hat kamera rögzítette a balesetet, legalábbis az esetet vizsgáló rendőrség ennyi felvételt vizsgált meg, 

melyeket az utcai térfigyelő, autóban működő és házakon elhelyezett biztonsági kamerák rögzítettek - mondta az informátor, aki szerint a BMW sofőrjét és utasát jelenleg a hatóságok még nem gyanúsítják semmivel, de még folyik a nyomozás és vizsgálják, valóban gyorsan hajtott-e és pontosan milyen sebességgel érkezett a védett útvonalon.

Sallai Nóra a Jóban Rosszban nővéreként
Sallai Nóra a Jóban Rosszban színésznője volt, Mónika nővért alakította
Fotó: TV2 / TV2

A tragédiáról készült, nyilvános felvételeken az látszik, ahogy Sallai Nóra autójával, egy Opel Merivával egy alárendelt útvonalról kanyarodott balra Alsónémediben a Haraszti utcára, mely főútvonal. Akkor érkezett oda a BMW is, amelynek a sofőrje próbálta elrántani a kormányt, de akkor már hiába, így az ütközést nem tudták elkerülni. Azóta is sokan vitatkoznak a helyzeten, hogy a színésznőnek kötelessége lett volna elsőbbséget adni, ezt vajon a tőle elvárható módon megtette-e, és ha a megengedettnél sokkal gyorsabban érkezett a másik autó, az Sallai Nórának megtévesztő volt-e, vagy mindkét sofőr felelőssége megállapítható, és osztott felelősség terheli-e őket.

Ez azt jelenti, ha a balesetben mindkét fél hibás, azt kettős vádlottas ügynek hívják, ami egyben azt is jelenti, hogy mindkét vádlottra ugyanaz a büntetési tétel vonatkozik, ugyanis a büntetőjog nem ismeri az osztott felelősség fogalmát.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásánál egy 1-5 év szabadságvesztés, továbbá a járművezetéstől való eltiltás lehet a várható büntetés - mondta dr. Borbély Zoltán közlekedési szakjogász, aki nem zárná ki az eljárási kegyelmet sem Sallai Nóra esetében, ugyanis a legnagyobb büntetést már megkapta, hiszen kisfia, Bende nem élte túl a sérüléseit és a kórházban meghalt október 7-én, hétfőn.

Ebben az esetben azonban mindenképpen döntő lesz, hogy mekkora volt a védett útvonalon közlekedő autó sebessége. 75 km/h felett már vizsgálni kell a megtévesztő sebességet, vagyis hogy a másik sofőrnek volt-e esélye időben észlelni a közeledő járművet

- mondta a Blikknek a szakértő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!