Kiderült, hibázhatott-e a balesetben Sallai Nóra - videó

Sallai Nóra
Sallai Nóra
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
Az egész ország egy emberként izgul a 44 éves színésznő miatt, aki szeptember 27-én szenvedett súlyos autóbalesetet. Sallai Nóra nem egyedül utazott, a baleset idején vele volt ötéves kisfia, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Sokan találgatják, hogy vajon mi vár a színésznőre, ha magához tér, és kérdéses az is, hogy a nyomozás során felelősnek találják-e őt is a balesetben, vagy csak a száguldó BMW sofőrjét. A TV2 reggeli műsorának összefoglalójában újabb részletek derültek ki a baleset körülményeiről, és egy szakértő megszólalt azzal kapcsolatban is, hogy Sallai Nóra vétkes lehetett-e az ütközés miatt, amikor balra kanyarodott az alárendelt útról.

Sallai Nóra a Jóban Rosszban nővéreként
Sallai Nóra a Jóban Rosszban Mónika nővéreként
Fotó: TV2

Rengeteg a kétes információ Sallai Nóra súlyos autóbalesetével kapcsolatban, hiszen sokan megszólaltak már azóta, helyi lakosok, színész kollégák, szakemberek egyaránt. A nyomozás az ügyben még folyamatban van, ezért a hatóságok még visszatartják az információkat.

Állítólag a BMW sofőrje valóban száguldott aznap este Alsónémediben, tehát lakott területen belül 50-es sebesség helyett akár 130 km/h-val is haladhatott a veszélyes kereszteződés felé, ahonnan Sallai Nóra és ötéves kisfia, Bende érkeztek. 

Több szemtanú szerint az autóban 8-an ültek - ami szintén szabályellenes -, de öt fő elmenekült a helyszínről az ütközést követően, a gyorshajtó sofőrnek agyrázkódása lett. Korábban olyan információ is keringett, hogy az autó kivilágítatlanul haladt a sötétben, azonban egyelőre ezt sem erősítették meg hivatalosan.

A Mokka összefoglalójában nyilatkozott az esetről egy szakértő, aki a balesetről készült megrázó videó megtekintése után elmondta, szerinte felelős volt-e Sallai Nóra a balesetben, amikor az alárendelt útvonalról kanyarodott ki.

Akkor, amikor elsőbbséget kell valakinek adnia, akkor nyilván az 50, 60, 70-nel érkezőnek is elsőbbséget kell tudni adni.

Ezt körülbelül a kikanyarodás előtt, ha 50, 60, 70 méteren belül, ha valaki jön, akkor azt el kell tudni engedni. 

Ez a BMW akkor még, amikor a színésznő még nem hajtott be a kereszteződésbe, hanem csak elpillantott balra, hogy ott milyen autó jön, ez az autó nagyon messze járt még"

 - kezdte a szakértő a TV2 riporterének, aki az eddigi információkra és a látottakra hagyatkozva mondta el a véleményét arról, mi lehet a nyomozás eredménye.

Ha igaz, hogy 50 helyett 130-cal jött lakott területen belül a BMW, és nagyon nagy távolságban volt a kikanyarodáskor az Opeltől, a színésznőtől, akkor a helyes jogi megoldás erre az ügyre, az az, hogy a színésznő ugyan formailag megsértette a BMW elsőbbségét, de nem volt gondatlan és a színésznő ártatlan! Nem felel ezért a balesetért" - jelentette ki egyértelműen a szakértő a véleményét Sallai Nóra felelősségéről a halált okozó balesetben.

sallai nóra karambol
Sallai Nóra autója a baleset után
Fotó: TV2

Sallai Nóra súlyos autóbalesete

Az egész országot megrázta a színésznő súlyos autóbalesetének híre, és szinte egy emberként fogtak össze az emberek Sallai Nóráért és ötéves kisfiáért. A Jóban Rosszban egykori Mónika nővére és fia életveszélyes sérüléseket szereztek az ütközés során, több helyszínen is irányított véradást szerveztek a megmentésükért. A tragikus autóbaleset múlt héten, szeptember 27-én, Alsónémediben történt, az érintettje a 44 éves színésznő és 5 éves kisfia, akik éppen egy családi látogatásról tartottak hazafelé. Sallai Nóra és gyereke egy szürke Opelben utaztak kora este, és épp egy mellékutcáról kanyarodtak ki a Haraszti útra.

Az ott haladó BMW sofőrje azonban olyan sebességgel haladt, hogy hiába próbálta elrántani a kormányt, amikor észrevette a kanyarodó járművet, így is hatalmas erővel nekiütközött. A becsapódás következtében a színésznő Opelje felborult, ő és kisfia pedig az autó roncsai alá szorultak. A BMW utasai egy 18 és egy 21 éves fiatal voltak, ők kevésbé sérültek, saját lábukon szálltak ki a járműből, de végül a mentők őket is kórházba vitték. Állítólag többen is utazhattak a sportkocsiban, de közülük az ütközés után többen is elmenekültek a helyszínről. A baleset a BMW sofőrjének felelőtlensége miatt történt, ugyanis az eddigi információk szerint kivilágítatlanul, több mint 100 km/h-val hajtott neki Sallai Nóráék kikanyarodó autójának, melyet egy másik autó fedélzeti kamerája is rögzített.

Az eset óta az egész ország egy emberként izgul a színésznőért és családjáért, sajnos október 7-én, hétfőn kiderült, hogy ötéves kisfia nem élte túl a sérüléseit, a kórházban nem tudták megmenteni az életét. Sallai Nóra állapotáról a férje is megszólalt, elmondása szerint kicsit javult az állapota, azonban további információk szerint még számos műtét vár rá a felépülésig.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!