Sallai Nóráról beszélt egy orvos az Origónak

Sallai Nóra
Sallai Nóra
Fotó: TV2
Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban színésznője életéért napok óta küzdenek az orvosok. Sallai Nóra már kislány korában megtanulta, mit jelent az életért küzdeni, ugyanis fejlődési rendellenességgel, pitvari sövényhiánnyal született, amit meg kellett operálni, fél évig volt kórházban. Dr. Gellér László kardiológus szakorvos, belgyógyász szakorvos az Origo megkeresésére elmondta, hogy szerinte, ha jól végezték a műtétet korábban, akkor nincs hatással mostani állapotára, nem rontja az életkilátásait.
Vágólapra másolva!

A gyerekével együtt súlyos autóbalesetet szenvedett színésznő, Sallai Nóra életéért napok óta küzdenek az orvosok. Már kislányként megtanulta, mit jelent az életért küzdeni, ugyanis fejlődési rendellenességgel, pitvari sövényhiánnyal született, amit meg kellett operálni. Az Origo megkeresésére Dr. Gellér László kardiológus szakorvos, belgyógyász szakorvos elmondta, hogy a pitvari sövényhiánnyal született személyek esetében, ha jól megoperálták, és kezelték, akkor az a probléma megoldódott. Ha eddig jól volt vele, jól műtötték, akkor nem lehet hatása a gyógyulási esélyeire - vélekedett.

Sallai Nóra
Sallai Nóra
Fotó: Csiky Gergely Színház 

A kardiológus szakorvos, belgyógyász szakorvos szerint nagy sikerrel végeznek már ilyen műtéteket, ezért nem valószínű, hogy ezzel a szörnyű balesettel összefüggne a régebbi betegség. „Nem rontja az életkilátásait” – mondta Dr. Gellér László. A betegségről itt olvashat hosszabban.

Sallai Nóra gyerekként sokat volt kórházban

A betegséget hamar felfedezik a gyermekorvosok, több tünet mellett főleg a szívzörej alapján. Sallai Nóránál egy rutinvizsgálat során derült ki a baj. 

A legfontosabb tanács, amit a szüleim akkor kaptak, hogy rendszeres ellenőrzés mellett ugyanúgy neveljenek, mint más gyermeket 

– mondta korábban a Bestnek a Jóban Rosszban sztárja. "Jártam játszótérre, óvodába, nem is igen vettem észre, hogy baj van, bár talán mintha egy kicsit jobban óvtak volna anyuék. Aztán egyszer csak elmondták, hogy megoperálnak, és sokáig kell majd kórházban maradnom. Óvodás voltam, úgyhogy volt már valami fogalmam arról, mit jelent az, hogy műtét" - részletezte.

A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!