Völgyi Zsuzsi: Egy hajszálon múlt az életünk!

Vágólapra másolva!
Tanult az esetből, többet nem hagyja éjszakára az ágyban a telefonját.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, szombat hajnalban Völgyi Zsuzsi arra riadt fel, hogy füstszagot érzett a hálószobában. Ekkor körülbelül hajnali öt óra lehetett, felkapcsolta a villanyt, de nem látott semmi különöset, ezért kihúzta a telefontöltőt, majd a nappaliba ment, hogy megpróbálja kideríteni, honnan származik a szag. Mivel ott sem talált semmit, visszatért a hálószobába, ahol kislányával együtt aludtak. Amikor felhajtotta a takaróját, döbbent rá, hogy perceken belül komoly veszélybe kerülhettek volna. Az énekesnő a történtekről egy Facebook posztban számolt be: 

Nagyon vigyázzatok! Éjszaka az ágyban maradt töltőn a telefonom, és hajnalban égett szagra ébredtem. A töltő csatlakozója olyan szinten melegedett fel, hogy kiégette a lepedőt, mintha egy csikket nyomtak volna el az ágyon. Teljesen le vagyok sokkolódva!

– írta a közösségi oldalán. 

Völgiy Zsuzsi most a Borsnak arról is mesélt, hogy el kellett telnie egy napnak, mire a párjával ráébredtek, hogy valójában milyen nagy veszélyben voltak. A tűzoltók szerint egyébként nem ritka az ilyen veszélyes helyzet, hiszen évente több ezer telefontöltő gyullad ki a háztartásokban, jellemzően az utángyártott eszközökről van szó.

Völgyi Zsuzsi nem eredeti töltőt használt

Mint kiderült, az énekesnő sem eredeti töltőt használt, viszont teljesen biztos volt benne, hogy nem veszélyes az eszköze, hiszen itthon vásárolta az egyik nagy áruházlánc egyik boltjában. Vagyis Magyarországon engedélyezték, hogy forgalomba kerüljön, így elvileg meg kell felelnie minden biztonsági kritériumnak. 

Bár nem eredeti töltőm van, itthon vásárolt eszközt használok, nem valami internetes áruház gagyi termékét, így joggal bízhattam benne, hogy biztonságos a használata. Hát ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna!

– kezdte Völgyi Zsuzsi.

Visszagondolva, egy hajszálon múlt az életünk. Ha nem ébredek meg ösztönösen a füstszagra, akkor nagyon nagy baj is történhetett volna. Érdekes, hogy nem is gondoltam semmi rosszra, hogy a telefonom ott van mellett az ágyban... Pedig tanulhattam volna szegény anyám esetéből, akinek régen volt egy virágüzlete, ami porig égett egy elektromos zárlat következtében

- tette hozzá.

Az ijesztő eset után azonnal úgy döntött, hogy lecseréli a telefontöltőket eredetire, illetve mostantól nem szívesen megy el otthonról úgy, hogy nem húz ki minden elektromos eszközt a konnektorokból. 

Lehet, hogy paranoia, de ezentúl nem megyek el otthonról úgy, hogy nem húzok ki mindent... És természetesen a telefont sem tartom az ágyban, kiteszem az éjjeli szekrényre. Mindenkinek azt javaslom, hogy hasonlóan cselekedjenek, mert a baj tényleg meg van egy perc alatt... 

- mondta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!