Meghalt a Harry Potter sztárja, Maggie Smith

Maggie Smith
Vágólapra másolva!
Meghalt a Harry Potter-filmek népszerű sztárja. Maggie Smith 89 éves volt, halálhírét a családja osztotta meg.
Vágólapra másolva!

89 évesen meghalt a Harry Potter-filmekből és a Downton Abbey-ből ismert színésznő, Dame Maggie Smith – közölte a családja.

Maggie Smith 89 éves volt.
Maggie Smith 89 éves volt
Fotó: Instagram.com/maggiesmithdaily/

Maggie Smith halálát a fiai hozták nyilvánosságra

Fiai, Toby Stephens és Chris Larkin egy közleményben számoltak be a tragédiáról: 

Nagy szomorúsággal kell bejelentenünk édesanyánk, Maggie Smith halálát. Szeptember 27-én, pénteken kora reggel, békében távozott az élők sorából.

Utolsó napjait a családjával és a barátaival töltötte. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk a Chelsea és a Westminster Kórház csodálatos személyzetének a törődésükért és a töretlen kedvességükért az utolsó napjaiban. Köszönünk minden kedves üzenetet és támogatást, és arra kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a magánéletünket és a gyászunkat" - olvashatóak a sorok, melyekről a BBC számolt be. 

Maggie Smith élete

Maggie Smith 1934. december 28-án született Angliában Nathaniel Smith és Margaret Little gyermekeként. 1952-ben debütált Oxfordban, majd egy londoni revüben dolgozott. Több londoni színházban és a Broadway-n is játszott. 1958 óta szerepel filmekben.

Legismertebb szerepe Minerva McGalagony professzor, akit a Harry Potter-filmekben 2001 és 2011 között keltett életre. További filmjei közé tartozik a Szerelem és fájdalom, Egész átkozott dolog, Gyilkosság halállal, Halál a Níluson, Titánok harca, Gonosz a nap alatt, Apáca Show.

2003-ban Emmy-díjat nyert a Házam Umbriában című filmért. A Miss Jean Brodie virágzása és a Kaliforniai lakosztály című filmjeiért kapott Oscar-díjat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!