Milyen napszemüveg illik hozzánk?

Vágólapra másolva!
A napszemüveg kiválasztásakor az arc formája meghatározó tényező, hiszen a megfelelő forma kiemelheti arcunk előnyös vonásait és stílusát. A Trend Optika munkatársai egy stylist igényességével segítenek megtalálni a tökéletes napszemüveget.
Vágólapra másolva!

A Trend Optika munkatársai egy stylist igényességével segítenek megtalálni a tökéletes napszemüveget

A most nagyon divatos szögletes és geometrikus formák, például a négyszögletes vagy téglalap alakú keretek tökéletesek például a kerek arcformához, mert vizuálisan nyújtják az arcot. A túl kerek és ovális formák viszont kerülendők, azok ugyanis tovább kerekítik az arcot. 

A hosszúkás, ovális arcon szinte minden stílus jól mutat, különösen a pilóta (aviator), a cseppformájú vagy pillangó alakú napszemüvegek. Válasszunk az arc arányaihoz igazodó, nem túl nagy vagy túl kicsi keretet, a túlságosan nagy vagy túl keskeny keretek nem előnyösek.  

Fotó: Trend Optika

A szögletes, négyszögletes archoz, markáns állkapocshoz és homlokhoz ajánlott kerekített vagy ovális formájú, például kör vagy macskaszem alakú napszemüveg-keretet választani, amely lágyítja a vonásokat. A túlméretezett keretek is jól mutatnak, mert kiegyensúlyozzák az arc karakterét. Kerülendők azonban a szögletes, éles formák, amelyek még jobban kiemelik az arc éleit. 

A szív alakú arcot széles homlok és magas arccsontok jellemzik, az ilyen arcformával rendelkezőknek jól áll a pilóta stílusú napszemüveg, a kerek vagy ovális formák, valamint a félkeretes stílusok, amelyek kiegyensúlyozzák a homlok szélességét és finomítják az állkapocs vonalait. A túl széles vagy túl nagy keretek viszont a homlokra irányítják a figyelmet. 

Fotó: Trend Optika

A hosszúkás (téglalap alakú) archoz, a magas homlokhoz érdemes széles, nagyobb keretet választani, amely rövidebbnek és szélesebbnek mutatja az arcot. A vastagabb szárú napszemüvegek is jól mutathatnak. Ellenben a túl keskeny, kis méretű keretek még hosszabbnak mutatják az arcot. 

A gyémánt alakú archoz – ennél a szűk homlokhoz és állkapocshoz, széles arccsontok társulnak – az ovális, cseppformájú vagy keret nélküli napszemüvegek illenek a legjobban, amelyek lágyítják az arccsontokat és kiegyensúlyozzák az arc vonalait. A macskaszem stílus is előnyös lehet, ebből is nagy választékot találunk a Trend Optika üzleteiben. A széles, szögletes kereteket azonban felejtsük el, mert túlzott hangsúlyt adhatnak az arccsontoknak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!