Kutyaélet Bangkokban<BR/>

Vágólapra másolva!
A thaiföldi főváros "kutyapróbáló" körülményeket teremt az ebeknek.Sűrű tömegközlekedés, dühödt fajtabeliek és a nagyváros szennyezett levegője keserítik el a négylábúak életét. Nem valamennyiét azonban. A "jó házból való" kutyák ugyanis újabban kiheverhetik a rájuk nehezedő stresszt Bangkok első ebeknek fenntartott "kondi-termében", a "Doggy Bag"-ben.
Vágólapra másolva!

A főváros előkelő negyedének egyik kis épületében megfelelő összegért minden kapható. Gazdag thaiföldiek és külföldiek kutyáinak itt minden elképzelhető ínyencséget feltálalnak és a hátukat is masszírozzák.

Nem egyszerűen állatbolt vagyunk. Kizárólag kutyákkal foglalkozunk. Nem macskákkal, nem madarakkal, nem halakkal, sem teknősbékákkal - kizárólag csak kutyákkal" - hangsúlyozza a társtulajdonos Kittikanokkui, aki két üzlettársával együtt nyitotta meg januárban a "Doggy Bag"-et. Február óta pedig a szomszédban kutyabarát olasz étterem is nyílt ebek és gazdáik számára abban a Bangkokban, ahol négylábúaknak egyébként tilos a belépés éttermekbe.

A trattoria, ahol minden reggel friss kekszet sütnek kutyáknak, széles választékkal várja négylábú vendégeit: cukor- és fűszer-mentes, sertés vagy baromfihúsból készült egytál ételekkel, illetve ínyenc kolbászfélékkel. A "Doggy Bag" "Imelda választása" elnevezéssel rágásbiztos apró cipőket, méretre készült kis csizmákat, sőt még "kutyahölgyeknek" intim betétet is árusít, nem is szólva a CKJ-9 márkájú parfümről.

Az üzlettulajdonosok beutazták a világot, hogy megfelelő árut találjanak "ügyfeleik" számára. Jártak San Diegóban és Hollywoodban, s ötletekért utaztak Párizsba és Tokióba is. Kuncsaftjaik 60 százaléka thaiföldi, 40 százaléka pedig külföldi - sok a japán és az európai törzsvendégük.

Azt tervezik, hogy a közeljövőben kutyaszépségszalont is nyitnak, uszodával, aromaterápia masszázzsal és exkluzív fodrászattal együtt.

Azokat a szemrehányásokat pedig, hogy az üzlet dekadens és felesleges is, hiszen olyan nagy a szegénység az országban, Kittikanokkui azzal hárította el, hogy kuncsaftjai a lakosság minden rétegéből tevődnek össze.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!