A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Halnövesztő szer a világűrben<BR/>

Vágólapra másolva!
Megtalálni vélik tudósok azt a módszert, amellyel például hosszú távú űrutazóknak szavatolhatják a magas fehérjekoncentrátumú tápanyagot. Ehhez elégnek tartják, hogy ha haldarabokat "növesztenek" gazdag tápanyagtartalmú élettani oldatokban.
Vágólapra másolva!

A módszer előnye az, hogy laboratóriumban állítják elő a tápanyagot, és nem kell "piszkos munkával" lemészárolniuk élő állatokat - mondta Morris Benjamison, a NASA által finanszírozott kutatási terv biomérnöke.

Benjamison és társai haldarabokat (a halhús izomszöveteit tartalmazó részeit) merítettek el egy kádban, amely magas tápanyag- tartalmú folyadékot tartalmazott. Egy héten belül a haldarabok tömege 16 százalékkal növekedett.

De mi a helyzet az ízzel? Benjamison szűkszavú volt. Kollégái szerint "az ételnek valóban sült hal szaga volt, úgy is nézett ki, mint a sült hal - de odáig már senki sem ment, hogy meg is ízlelje".

A laboratóriumi kísérletekben - mint a "halnövesztésben" is - állandó tápanyagfolyadékként használták fel a tehenek még meg nem született magzatai véréből nyert tápanyagforrást. Ez a folyadék az emberre is terjesztheti a marhák agysorvadást okozó betegségét, a BSE-t.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!