A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kozmikus orgazmus: az első klónozott gyermek születésének bejelentése

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a klónozási téboly legújabb kitörése nem várta meg az új esztendőt. Miközben Antinori januári ígéretére várt a világ, a Clonaid nevű cég december 27-én bejelentette: 26-án megszületett az első emberi klón, amelyet ők hoztak létre.
Vágólapra másolva!

Az igen kétes hírű cég szenzációs bejelentésének hivatalos megerősítésére 2002. december 27-én került sor az egyesült államokbeli Miami városának közelében egy sajtótájékoztatón. A cég képviselői szerint a gyermek egészséges. A bejelentést azonban erős szkepticizmus fogadja, főleg a tudományos közösség részéről.

Kislány császármetszéssel

Az 1997 óta létező Clonaid szakmai megbízhatóságát egy "kissé" beárnyékolhatja az a tény, hogy a céget a Raelian Movement nevű vallásos szervezet, azaz a raeliánus szekta alapította, amelynek tagjai úgy vélik, hogy a földi élővilágot földönkívüliek hozták létre, tudományos módszerekkel, genetikai tervezés útján. A Raelian Movement szerint egy földönkívüli faj fejlett klónozási eljárással már Jézus Krisztust is feltámasztotta.

A kislány csütörtökön, császármetszéssel született - mondta az AFP-nek telefonon az amerikai Miamiból Brigitte Boisselier francia biokémikusnő, a Clonaid cég vezetője. Ezen kívül csak annyit árult el, hogy a szülés "nagyon jól ment". Boisselier már november végén beharangozta, hogy egy amerikai nő, aki klónozott magzatot hord a szíve alatt, hamarosan szülni fog. Ha a születés független forrásból is megerősítést nyer, akkor ez az első gyermek, akit klónozással hoztak létre, és akinek születése a nyilvánosság előtt ismertté vált - írja az MTI.

Genetikai vizsgálatot ígérnek

A Clonaid legkeményebb "versenytársa" az a Severino Antinori, aki 2003 januárjára jelentette be az első ember klón megszületését. Antinori hitvány hazugságnak titulálta a cég bejelentését, mondván, hogy annak semmiféle tudományos alapja nincs. Ez azért különösen mulatságos, mert eddig Antinori is visszautasított minden olyan kérést, amely lehetővé tette volna, hogy független szakemberek betekinthessenek eredményeibe.

A Clonaid képviselői megígérték: lehetővé teszik, hogy szakemberek vizsgálhassák meg az általuk klónnak tartott gyermeket. El kellene készíteni az állítólag klónozott újszülött genetikai térképét, majd annak a személynek a genetikai térképét, akinek a kisded állítólag a klónja, s ha a kettő azonos, az lenne a bizonyíték. Az eddig megszólaltatott szakértők szerint azonban szinte semmi esélye nincs annak, hogy a Clonaid küzdötte le volna először az emberi klónozás biológiai problémáit.

Kis zöld emberkék, kozmikus orgazmus és embertenyésztés

A raeliánus szekta szerint a klónozás lehetővé teszi az örök emberi életet. A magát "a világ legnagyobb ufológus mozgalmának" nevező gyülekezet tagjai - egyes adatok szerint világszerte mintegy 55 ezren - hisznek a földönkívüliekben, az úgynevezett elohimokban, akik a tudomány, a szerelem és az intelligencia istenei. Elohimmal eddig csak a gurunak sikerült találkoznia, állítólag 1973-ban, az auvergne-i vulkanikus hegyek között. A szekta alapítója, Vorilhon-Rael elmondása szerint ott szállt ki egy repülő csészealjból egy kis zöld emberke, aki elmondta neki, hogy a Biblia tévedett, nem Isten, hanem az elohim (héberül: istenek) teremtették a világot, tudományosan, a robotika és a DNS-sel kapcsolatos felfedezések felhasználásával, több ezer évvel a földi laboratóriumokban elért eredmények előtt.

A szekta tanításának egyik alappillére az "érzéki meditáció a kozmikus orgazmus eléréséhez". E homályos megfogalmazás mögött azonban annak az eugenizmusnak a magasztalása rejlik, amely az emberi testi és lelki fogyatékosságok terjedésének megakadályozását, az emberi faj tökéletesítését tűzte ki célul. Dolly, a klónozott birka megszületése után a magát Mózes és Mohamed próféták utódjaként számon tartó "vezér" kijelentette, hogy emberi lényeket fognak klónozni, és az embereknek javasolja, hogy másfél millió frankért ily módon jussanak az "örök élethez".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!