A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Maffialeckék Szicíliában

Vágólapra másolva!
Az amerikai maffiafőnökök Olaszországba küldik embereiket képzésre. Az irodalom és a film ezt már sokszor elmesélte, de azt, hogy maffiózó keresztséget csak Szicíliában lehet kapni, most egy régi veretű, "tiszteletre méltó" olasz, a Cosa Nostra legutóbbi bűnbánója, Antonio Giuffré erősítette meg.
Vágólapra másolva!

Giuffré felfedte az FBI-nak, hogy az olasz-amerikai maffiát nagyon erős szálak kötik Szicíliához. Az óceán túlsó partján élő nagyfőnökök nem tagadták meg eredetüket, sőt, rendszeresen hazaküldik tanulni embereiket. Az FBI-nak tudomása volt arról, hogy a Bonano-klán - a New Yorki maffia öt nagy családjának egyike - elküldte néhány emberét az olasz szigetre, hogy olyan oktatásban részesüljenek, amilyent senki sem adhat meg nekik az Egyesült Államokban, de azt nem tudta, hogy a kapcsolat állandó és széles körű - írja a madridi El País.

Giuffré még ennél is tovább ment. Sejttette, hogy az amerikai maffiának szerepe volt Giovanni Falcone és Paolo Borsellino bírók 1992 tavaszán történt meggyilkolásában. A 2002 áprilisában letartóztatott bűnbánó a Cosa Nostra jelenlegi keresztapjának tartott Bernardo Provenzano jobbkeze volt. A múlt év júniusától működik együtt a rendőrséggel. Azóta sok mindent elmondott a maffia belső életéről és politikai kapcsolatairól. Januárban például azt, hogy a maffia kapcsolatot épített ki a Silvio Berlusconi olasz kormányfő vezette Forza Italiával. Majd amerikai titkait fedte fel.

Forrás: Cyberkino.deLehet, hogy Corleone, Toto Riina maffiavezér szűkebb pátriája híres lett a Keresztapa című film nyomán, de Giuffré szerint a legjobb maffiazóna, ahol a "tiszteletre méltó társaság" filozófiája és szabályai érintetlenül fennmaradtak, a sziget nyugati részében lévő Castellamare környéke. Itt született Joe Bonano, aki a múlt év májusában hunyt el Tucsonban 97 éves korában, és itt a főnökök ügyelnek a régi értékek megóvására.

Giuffré biztos abban, hogy a kapcsolat az óceán két partján élő maffiacsaládok között nem lett gyengébb. A nagy kulturális különbség és az óriási távolság ellenére megmaradt még a "jogok és kötelességek területi felosztása is". Ezek a merev szabályok magyarázzák véleménye szerint az olasz-amerikai kapcsolat érintettségét a Falcone és a Borsellino-gyilkosságokban. Elismeri, hogy az amerikai maffia maga is meg tudta volna szervezni a bírók elleni vérbosszút, a "vendettát", de a Cosa Nostra törvényei szerint a palermói bírókat csak az olasz maffiának volt joga megölni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!