A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Texas államban szavazhatnak az elnökre az űrállomásról

Vágólapra másolva!
Michael Fincke és Greg Chamitoff a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén adják le voksukat a houstoni irányítóközponton keresztül, hivatalosan Texas államban. 
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok elnök- és kongresszusi választásáról a Föld körüli pályán keringő Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén dolgozó asztronauták sem maradnak le. Michael Fink és Gregory Shemetoff űrhajósok 350 kilométer magasból adják le majd voksukat.

Minderre egy Texas államban 1997-ben hozott törvény révén nyílik lehetőség. Akkor elsőként David Wolf szavazott a világűrből, méghozzá a Mir-űrállomás fedélzetéről. Ilyen formában eddig négy alkalommal adták le a Földön kívül szavazatukat az űrhajósok. Ennek értelmében a fenti két asztronauta Texas államhoz tartozik a voksolás idején, ahol Houston található.

A houstoni földi irányítástól elektronikus formában kapják meg a szavazólapjukat, és elektronikusan is továbbítják majd azt a Földre. A két űrhajós nyilatkozatában a többi amerikait is szavazásra bíztatta - hangsúlyozva, hogy ha ők a világűrből is elvégzik ezt, mások bolygónk felszínén még könnyebben megtehetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!