A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az erős sugárzást kibocsátó mobilok károsak lehetnek az emberre

4G
2 teenage boys and 2 teenage girls using their mobile phones
Vágólapra másolva!
Az erős sugárzást kibocsátó mobilok károsok lehetnek az emberi szervezetre - hívta fel a figyelmet Hartlein Károly fizikus az M1 aktuális csatornán szerdán.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: egy mobiltelefon sugárzása attól függ, hogy felhasználójához képest milyen messze van a mobilállomás. Ez azt jelenti, hogy vidéken nagyobb a telefonok által kibocsátott sugárzás, mint a városban - emelte ki.

Ha telefonálva végig sétálnánk a Boráros tér és a Jászai Mari tér között, 70 adóantenna-váltást tapasztalnánk. Vidéken ennél sokkal távolabb vannak az adók, így a mobiltelefonoknak ott sokkal nagyobb energiával kell sugározniuk, hogy "elérjék" a legközelebbi antennát - magyarázta.

Vidéken kevesebb az átjátszó állomás, ezért erősebb a mobil sugárzása Forrás: Photononstop/P. Broze

Hartlein Károly elmondta: a sugárdózis hatásáról vitatkoznak a kutatók, az azonban biztos, hogy van egy határ, amikor az elektromágneses hullám energiája képes például a DNS-molekulákra hatni.

Rámutatott: a wifihálózaton történő hanghívásokat biztosító technológia megjelenésével egy újabb kockázat áll fenn, a wifi sugárzása ugyanis szintén kockázatos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!