A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az űrből fotózta az óceánt, különös dolog jelent meg a képen

Vágólapra másolva!
Egészen egyedülálló képet készített a Csendes-óceánról a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tartózkodó amerikai asztronauta, Douglas Hurley.
Vágólapra másolva!

Hurley neve nem lehet ismeretlen a nagyközönség előtt, ő volt az egyike annak a két pilótának, akiket május végén a SpaceX forradalmi űrhajója, a Crew Dragon az ISS-re szállított.

Hurley jelenleg a 408 kilométeres magasságban keringő űrállomáson tartózkodik, innen kémlelte a Csendes-óceánt, amit végül megörökített. A fényképen jól kivehető azonban egy egészen érdekes örvény.

Forrás: Twitter/ @Astro_Doug

A fotót közzétette Twitter-oldalán is, ahol szinte azonnal megindult a találgatás arról, mi lehet valójában a szokatlan mintázat. Volt, aki világító, úgynevezett biolumineszcens algákra gyanakodott, másnak a képzelete még ennél is messzebbre szárnyalt, és egyenesen tengeri szörnyeket vélt felfedezni a képen.

A magyarázat ennél prózaibb.

Az óceán egy olyan hatalmas víztest, ami folyamatos mozgásban van; a mélyben örvények (úgynevezett "eddyk") keletkeznek, amik felkavarják az óceánfenéken található tápanyagokat, így azok a felszín felé áramlanak.

Ez a jelenség hozza létre a fotón látható mintázatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!