A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Petárda robbant egy vemhes elefánt szájában – nem élte túl

erdei elefánt
Erdei elefánttehén a borjával
Vágólapra másolva!
Az indiai Kerala államban elhunyt egy vemhes elefánt, miután petárda robbant fel a szájában. A vizsgálatok szerint olyan, robbanóanyagokkal töltött gyümölcsöt evett meg, amelyet ismeretlen gazdálkodók helyeztek ki földjeikre, hogy ezzel védjék meg azokat a vaddisznóktól. A helyi rendőrök még nyomoznak az elkövetők ellen, de egy embert már letartóztattak.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen elkövetők petárdával töltött ananásszal és más édes gyümölcsökkel próbálták meg elriasztani a vaddisznókat a földjeikről, ám arra nem számítottak, hogy egy vemhes elefánt fogja azokat elfogyasztani.

Elefánttehén a borjával Forrás-képillusztráció: Wikimedia Commons

– mondta Ashique Ali, a helyi erdészet vadőre a CNN-nek.

A szakemberek május 23-án bukkantak a sérült, 15 éves elefántra, de képtelenek voltak ellátni, ugyanis elmenekült a vadőrök elől.

Az állat két napon át állt a folyóban, ezért nem tudták elkábítani sem, ugyanis attól tartottak, hogy megfulladna a vízben.

A vadőrök ezután két fogságban tartott elefánt segítségével próbálták meg elcsalni a helyszínről, de nem jártak sikerrel.

Az elefántokat leginkább az emberi tevékenység veszélyezteti Forrás: AFP/Ishara S. Kodikara

magyarázta Ali, akit nagyon megviselt a különös, felháborító eset.

Az erdészet munkatársai a helyi rendőrséggel közösen keresnek nyomokat a környéken, hogy felkutassák az elefánt haláláért felelős személyeket. Ahogy arról a CNN beszámolt,

a központi kormányzat igen komolyan veszi az eset kivizsgálását, ami mélyen felháborította a lakosságot.


Az Elefántcsalád Védelmi Csoport szerint India ad otthont a világ vadon élő ázsiai elefántjai (Elephas maximus) több mint felének: jelenleg 27 312 egyed él az országban. Hozzátették: ezeket az állatokat leginkább az emberi tevékenység fenyegeti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!