Csúcskategóriás eszközök álltak a gyógyítás szolgálatába

intenzív ágyak
Csütörtökön érkeztek meg az új eszközök a klinikai központba
Vágólapra másolva!
Csúcskategóriás eszközöket kapott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja - tájékoztatta az egyetem az Origót. A koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos eszközpark fejlesztése során 36 darab magasan felszerelt intenzív betegágyat, 80 fecskendős infúziós pumpát, 20 volumetrikus infúziós pumpát és 13 intelligens dokkolóállomást kapott a régiós szinten is kiemelt feladatokat ellátó Klinikai Központ.
Vágólapra másolva!

Új eszközök érkeztek csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központjába, amelyek az intenzív ellátást erősítik, segítve többek között a központi, az idegsebészeti, a szívgyógyászati és a gyermekgyógyászati központ munkáját.

– mondta el dr. Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központjának elnöke. – Emellett kaptunk 80 fecskendős infúziós pumpát, 20 volumetrikus infúziós pumpát és 13 intelligens dokkolóállomást az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményétől, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól.

Csütörtökön érkeztek meg az új eszközök a klinikai központba Forrás: PTE/Csortos Szabolcs

Hangsúlyozta: a dokkolóállomások a ma elérhető, legmagasabb szintű intelligenciát biztosítják.
Az eszközök pénteki leszállításával egyidejűleg az üzembe helyezésükkel és az használatukkal kapcsolatos ismeretek átadása is megtörtént, így

az eszközök minél hamarabb a betegellátás rendelkezésére tudnak állni.

Ahogy az a hozzánk eljuttatott információkból kiderül: a Klinikai Központ korábban felmérte az intenzív ellátással szemben a kapacitásait és megjelölte azokat a fejlesztési pontokat, ahol hatékonyabb tud lenni, és szélesebb spektrumban tudja biztosítani az egészségügyi ellátást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!