Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Egy szemtanú látta, kik vitték el a utahi monolitot

Vágólapra másolva!
Lefényképezték a utahi fémoszlop elszállítóit. Üzenetet is hagytak a helyszínen - írja az IFL Science tudományos portál.
Vágólapra másolva!

A fémoszlopot eredetileg egy vadjuhokat számláló helikopterpilóta vette észre Utah állam egyik kietlen, sivatagos területén. A legalább 3 méter magas építmény vélhetően egy művész alkotása lehetett, aki a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi filmnek állított emléket. Egyes szakértők szerint nem kizárt, hogy a szerkezetet már évekkel ezelőtt, 2015-ben felállították, csak mostanáig nem vette észre senki.

November 27-én a rejtélyes oszlop eltűnt. A hatóságok tagadják, hogy ők vitték volna el. Egy, a környékre látogató férfi az eltűnés napján egy teherautót látott elhajtani a környékről.

Nem sokkal az eltűnés után egy instagramos influenszer is a helyszínre látogatott, ő a keréknyomok mellett egy rövid, de lényegre törő feliratot is észrevett a homokban. Az üzenet mindössze ennyi volt:

Forrás: Wikimedia Commons

Négy férfi vitte el az oszlopot

Egy másik instagramos, Ross Bernards azt állítja, szemtanúja volt a monolit elszállításának. Az oszlopot négy ismeretlen férfi döntötte le pénteken, helyi idő szerint 8 óra 40 perckor. A szerkezet a művelet során kettétört, a maradványokat talicskával vitték el a helyszínről.

- mondta az egyik férfi, majd hozzátette:

Bernards nem próbálta megállítani az oszlop elszállítóit, mivel elmondása szerint a monolit felfedezése óta akkora turistaforgalom lett a környéken, hogy az már a helyi ökoszisztémát veszélyeztette. Az oszlop elszállításáról fényképeket is készített.

Romániában is megjelent egy monolit

A utahi oszlop másolatát egy ókori rom mellett állították fel a Románia északkeleti részén fekvő Neamţ megyében, Piatra Neamţ város közelében a Doamnei-hegyen.

Forrás: Stiri Piatra Neamt/Newsflash

Ez a monolit nagyjából 4 méter magas volt, és feltűnően hasonlított amerikai megfelelőjére.

Nem sokkal megtalálása után a román monolit is eltűnt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről