A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szenzációs dinoszauruszleleteket találtak Trieszt közelében

Vágólapra másolva!
Hét dinoszauruszfosszíliát találtak egy paleontológiai lelőhelyen az olaszországi Trieszt közelében.
Vágólapra másolva!

A dinoszauruszmaradványokat a Federico Fanti, a Bolognai Egyetem szakembere által vezetett nemzetközi kutatócsoport elemezte. Az egyik lelet egy gyakorlatilag teljesen megőrződött egyedhez tartozik.

Az állatok a Tethyshadros insularis fajba tartoznak.

Ez a növényevő állat, amely csaknem öt méter hosszúra nőtt, mintegy 80 millió éve élt a Földön. Az első felfedezett példányt 30 éve azonosították, a kutatók az Antonio nevet adták neki.

"Már 30 évvel ezelőtt különleges lelet került elő a Trieszt melletti Villaggio del Pescatore, Olaszország legfontosabb paleontológiai lelőhelye területéről, egy szinte tökéletes állapotban megőrződött Tethyshadros insularis példány. Az azonban egyedüli lelet volt, mint ahogyan az összes többi az országban.

- mondta Fanti.

Forrás: Davide Bonadonna

Az egykori mészkőbányából előkerült szinte teljesen ép példánynak a paleontológusok a Bruno nevet adták. Miután összehasonlították Antonio maradványaival, megállapították, hogy a korábban talált fosszília egy fiatalabb állaté volt. Nem csak dinoszauruszok kerültek elő a lelőhelyről: halak, krokodilok, tengeri hüllők és apró rákfélék fosszíliái is.

Számos most előkerült leletet a Trieszti Természettudományi Múzeumban állítanak ki.

(MTI/APA)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!