Elpusztult a zürichi állatkert két elefántja

elefánt, vad elefánt, szabadon,
Orange County, Florida - MAY 31: An elephant munches on some brush at Kilimanjaro Safaris at Animal Kingdom Park at Walt Disney World in Orange County, Florida on May 30, 2022. Walt Disney World is celebrating its 50th anniversary all of 2022. (Photo by Joseph Prezioso/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Alig két hét alatt két elefánt is elpusztult a zürichi állatkertben elefánt herpeszvírus miatt - közölték hétfőn az állatkert illetékesei.
Vágólapra másolva!

A kétéves Umesh hím ázsiai elefánt június végén pusztult el. Nyolcéves nővére, Omysha pedig vasárnap éjjel követte, annak dacára, hogy gyógyszerekkel és vérplazma-infúzióval is próbálták kezelni - mondta el az állatkert szóvivője, Pascal Marty.

Hozzátette, hogy mivel az elefántok között nagyon szorosak a családi kötelékek, Omysha nővére, Chandra és anyja, Indi együtt lehetett Omyshával, hogy elbúcsúzzanak tőle.


Az elefánt herpeszvírus szinte minden elefánt szervezetében jelen van, ugyanakkor rendszerint nem okoz tüneteket.

A betegség különösen fiatal állatokat betegít meg, amelyek immunrendszere nem elég erős, hogy antitesteket termeljen a védekezéshez. Patológusok vizsgálják Omyshát, hogy jobban megértsék a vírust és hatékony kezelést tudjanak kidolgozni ellene - írta közleményében az állatkert.

A zürichi állatkert további hat elefántján nem tapasztalhatók a betegség tünetei, de különös gonddal figyelnek most a legfiatalabbra, az ötéves Ruwanira.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről