Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A szépségipar is hasznosítja a mesterséges intelligencia képességeit

szépségápolás
Illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP
Vágólapra másolva!
A Viva Tech-en egy figyelemre méltó bionyomtatott bőrtechnológiát mutatott be a L’Oréal, amely képes teljesen megváltoztatni a termékek tesztelését a jövőben.
Vágólapra másolva!

A vállalat emellett egy AI-alapú labort is létrehozott a múlt évben, amely új megvilágításba helyezi a szépségápolási tartalmak készítését. Az intelligens szépségasszisztens vagy a fejlett bőrelemző pedig személyre szabott szépségápolást  nyújtanak.

szépségápolás
Illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP

A biológia, a mechanika és az elektronika összefonódásával még pontosabban modellezhető a valódi, emberi bőr széleskörű változatossága, beleértve az olyan bőrállapotokat, mint az ekcéma, a pattanások, valamint a barnulás és a gyógyulás képessége. 

A márka világszerte számos start-uppal és intézettel dolgozik együtt, hogy továbbfejlessze a rekonstruált bőrrel kapcsolatos technológiát. A vállalat bemutatta a házon belüli GenAI Beauty Content Lab-ját,a CREAITECH-et, egy fejlett laboratóriumot, amely olyan eszközökkel rendelkezik, amelyek átalakítják a tartalomgyártást. A CREAITECH biztonságos térként szolgál a GenAI-alapú kísérletezéshez, s lehetővé teszi a L'Oréal számára, hogy 37 szépségápolási márkájánál szélesítse a márkához illeszkedő és lokalizált tartalmak létrehozását, és ezzel párhuzamosan biztosítsa marketingesei számára a kreatív technológiákkal kapcsolatos továbbképzést. 

A vállalatcsoport partnerséget jelentett be a Meta-val és más vezető tartalomkészítőkkel is.

További fejlesztések

A már említett fejlesztések mellett a L'Oréal több technológiát is bemutatott a VivaTech-en. 

Ezek egyike a Kiehl's Derma-Reader, amely klinikai képalkotó technológia segítségével értékeli a vásárlók bőrét. A Lancôme RENERGIE NANO-RESURFACER| 400 BOOSTER  fokozza a kozmetikumok behatolását a szarurétegbe, valamint felerősítse a termékek hatékonyságát. A L'Oréal Paris Beauty Genius egy mesterséges intelligenciával működő, mindenre kiterjedő szépségápolási asszisztens, a L'Oréal Professionnel AirLight Pro pedig egy olyan újfajta hajszárító, amely az infravörös fényt nagy sebességű széllel kombinálja. Végül, de nem utolsó sorban bemutattak egy hajszín-elemző készüléket, a A L'Oréal Professionnel My Hair [iD] Hair Readert is, amely ultraprecíz optikát használ a haj egészségének elemzésére.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről