Horror Indonéziában, cápa gyomrában találták meg egy nő holttestét

Vágólapra másolva!
Egy amerikai nő maradványait találták meg egy cápa gyomrában, miután a nő eltűnt egy indonéziai nyaraláson, búvárkodás közben.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a 68 éves Colleen Monfore eltűnése napján a barátaival búvárkodott az indonéziai Pulau Reong sziget közelében szeptember 26-án - írja a The New York Post.
Két héttel a nő eltűnése után egy halász elfogott egy cápát.

A cápa gyomrának felvágásakor a halász emberi maradványokat fedezett fel, feltehetően Monfore maradványait, valamint a búvárruháját és fürdőruháját.

Az első jelentések szerint a cápa megtámadta és megette Monfore-t, de a michigani nő egyik barátja szerint az eddigi bizonyítékok alapján ez valószínűleg nem igaz.

A Tims of India szerint a halász a délkelet-ázsiai Kelet-Timor közelében fogta el a cápát, amely 70 mérföldre (112 kilométer) van attól a búvárhelytől, ahol Monfore több mint egy héttel korábban eltűnt.

Korábban azt írtuk, hogy a maradványokat még nem sikerült azonosítani. Azóta az áldozat barátja szerint Monfore maradványait be tudták azonosítani. Ha a cápa ette volna meg hetekkel ezelőtt, ezt nem tudták volna megtenni, mivel a cápák gyomra „olyan savat termel, amely elég erős ahhoz, hogy feloldja akár a fémet is”. 

A felfedezést végző halász leírta azt a felkavaró pillanatot, amikor rátalált a holttestre.

A cápát kifogták, de nem volt jó állapotban. Azt hittem, hogy valami műanyagot vagy halászhálót nyelt le. Felvágtuk, hogy megtaláljuk a problémát, és egy nő maradványai voltak benne

- emlékezett vissza. 

Más szakértők szerint azonban a nagy csontok és más emészthetetlen tárgyak nem jutnak át a cápa gyomrán a bélnyílás kis mérete miatt.
Monfore barátja mégis úgy véli, hogy 

a nő eltűnése és a cápa megtalálása között eltelt közel nyolc nap arra utal, hogy a cápa azután fogyasztotta el Monfore-t, hogy az már halott volt.

Az áldozat barátja azt is elmondta, Monfore gyakorlott búvár volt, így nem hiszi, hogy a búvárkodás során gond lett volna, és azt sem, hogy a cápa ölte volna meg.
Továbbra sem világos, hogy pontosan hogyan halt meg Monfore. Az indonéz hatóságok folytatják a nyomozást - írja Fox News.

Indonéziában rendkívül ritkák a cápatámadások: az év elején közzétett legfrissebb nemzetközi cápatámadási adatok szerint 1749 óta mindössze 11 indokolatlan támadásról érkezett jelentés.

A Monroe-t érintő esetet megelőzően az utolsó bejelentett indonéziai cápatámadás 2022 júliusában történt Bali közelében, amikor Sasha Utkina orosz szörföst megharapta egy kisebb cápa - számolt be róla a Daily Mail.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!