Magyar egészségügyi fejlesztésre figyel a világ

Semmelweis Help
Fotó: https://help.semmelweis.hu/
Vágólapra másolva!
A szülőknek óriási segítséget nyújt gyermekeik betegsége, vagy betegség tünetek jelentkezése esetén ez az applikáció. A magyar egészségügyi fejlesztés nem véletlenül lett népszerű, szinte azonnal és nem csak itthon.
Vágólapra másolva!

Az applikáció fejlesztését többek között az a gondolat indította el, hogy a szülők egy olyan döntéstámogató rendszert kapjanak az applikáció használatával, amely képes segítséget nyújtani abban, hogy szükség van-e sürgősségi ellátásra - írja a Magyar Nemzet.

A Semmelweis Help egy döntéstámogató rendszer, amely a gyermekeknél jelentkező leggyakoribb tünetek alapján segít meghatározni, hogy szükséges-e sürgős orvosi beavatkozás, vagy elég a háziorvossal való konzultáció.

Az orvost nem helyettesíti!

Berta László, a Semmelweis Help mögött álló orvosszakmai csapat tagja kiemelte, hogy az applikáció nem alkalmas diagnózis felállítására, az appot a szülők segítségére hozták létre. Az alkalmazás százalékos egyezést mutat a különböző betegségekkel, és a szülők videókat, rövid leírásokat is találnak benne, amelyek segítik a tünetek enyhítését.

Az alkalmazásban a szülők profilokat hozhatnak létre a gyermekeikről, így gyorsan végigvezethetik őket a tünetellenőrzés folyamatán.

Az applikáció akár éjszaka is hasznos lehet, amikor az orvosi rendelők zárva tartanak, és a szülők gyorsan szeretnének döntést hozni arról, hogy szükség van-e sürgősségi ellátásra. Az alkalmazás ráadásul olyan gyakorlati tanácsokkal is szolgál, mint a sebek helyes bekötözése vagy a lázcsillapítás módjai újszülötteknél.

Hamarosan jöhet a felnőtt verzió is

A folyamatos fejlesztések során nemsokára érkezik a felnőttek részére készített applikáció.

Ahogya a kapcsolódó videóból megtudjuk, az applikáció nem csak Magyarországon népszerű, még Kínából is érdeklődnek iránta:

Arra számítottunk, hogy használják majd határon túli magyarok, de arra, hogy Kínából is letöltik, nem voltunk felkészülve.

– mondta Kovács Eszter.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!