Szabadulószobák minden mennyiségben

Vágólapra másolva!
Ha valaki szereti használni az agyát és az aktív kikapcsolódást, akkor már biztos eljutott legalább egy szabadulószobába élete során. Annál is inkább, mert Magyarországon 2011. óta rengeteg helyszín kezdett üzemelni.
Vágólapra másolva!
Forrás: pixabay.com

Csak nagyon röviden, a szabadulószoba egy olyan interaktív, kooperatív társasjáték, melyben a résztvevőket bezárják egy adott téma köré épülő szobába, ahonnan logikai feladványok sorának megoldásával, megadott időn belül ki kell kijutniuk.

Jellegükből fakadóan a szabadulószobák “egyszer használstosak”. Magyarul, ha valaki rájött a megoldásra, akkor ugyanabban a szabadulószobában már hiába keresi a korábbi izgalmakat és kihívásokat. Így nincs mit tenni, új játék után kell nézni.

Szabadulószoba adatbázis

Az Exitgames.hu az ország első és egyetlen szabadulószoba gyűjteménye, ahol számtalan játékhelyszín és szoba között lehet választani. Jelenleg nagyjából 300 budapesti és vidéki szabadulószoba leírását, történetét lehet gyorsan áttekinteni. Ez nagyjából azt jelenti, hogy mindenki itt van, aki számít a legrégebbi szabadulószobáktól kezdve az újonnan nyílókig.

Az oldal azzal a céllal jött létre, hogy összegyűjtse országszerte a legigényesebb kijutós játékokat, illetve folyamatos kedvezményeket biztosítson a játékosoknak. A másik oldalról pedig segítse a helyszíneket abban, hogy játékaik minél szélesebb közösséghez jussanak el. A felkerülés az új helyszínek számára a 2013-as indulástól kezdve ingyenes és az is fog maradni.

A legjobb szabadulószobák

A leendő játékosok számára a választást az egyedi értékelési rendszer és a korábbi játékosok élménybeszámolói segítik, melyek összessége teljesen objektív képet ad arról, hogy milyen élményre lehet egy-egy helyen számítani. Ezzel gyakorlatilag a kezdeti nagy robbanás után a piac öntisztuló lett: mára kikoptak az olyan játékhelyszínek, melyek nem biztosítottak megfelelő szolgáltatást, vagy egyenesen unalmasak és sablonosak voltak a játékosok szerint.

Szabadulószoba kuponok

A felhasználók időszakosan megújuló akciókkal is találkozhatnak az oldalon. Így olyan szabadulószoba kuponok érhetőek el a számukra, melyek garantálják azt, hogy ne csak a legjobb szabadulószobákat, hanem a legjobb árat is egyszerűen megtalálják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről