A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Chopok-észak (Jasná)

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Alighanem bátram kijelenthető, hogy Jasna a volt szocialista blokk legjobb, legszínvonalasabb síközpontja. A pályák viszonylag nagy kiterjedése, közel 1000 méteres szintkülönbsége és jól karbantartott állapota teszi népszerűvé a magyar síelők körében is. A régióban az elmúlt években sorra épültek a különböző vendéglátó egységek, szállodák, panziók, turistaházak, éttermek. Szerencsére a beruházók a síelésen kívüli szabadidős tevékenységekre is gondoltak, így készülhetett el a minden igényt kielégítő fürdő is.

A sípályák környékén mindenki megtalálhatja a megfelelő szállást, az olcsó vendégházaktól a kissé drágább, de minden kényelmi szolgáltatással felszerelt 3 csillagos hotelekig, de választhatunk 4 csillagos elegáns szállodát is a liftekhez vezető út mentén a völgyben. A pályarendszer kiterjedtsége miatt itt már könnyebben találunk pályaszállást. Személyes kedvencünk a kétcsillagos Zahradky hotel, a hasonló nevű hatüléses lift alsó állomásánál, közvetlenül a pályák lábánál. A szállodában bár, étterem (a legjobb konyhával a környéken), szauna, masszázs és síkölcsönző áll a vendégek rendelkezésére és innen tényleg csak néhány lépés a lift.

Jasnán síelés után is számtalan program közül választhatunk. Akinek nem volt elég a napi 5-6 óra csúszkálás, két kivilágított pályán éjszaka is folytathatja a száguldozást, de korcsolyázással, masszázzsal, úszással, sőt siklóernyőzéssel is lelazíthatók a megfáradt izmok. Aki pedig a sporttevékenység után csak lazítani szeretne, discók, bárok és kocsmák állnak rendelkezésére szinte mindegyik pályakörnyéki szállodában és a közeli Liptószentmiklóson is. Ha pedig síelés közben éhezik-szomjazik meg az ember, a pályák mentén számtalan étkező, hütte és étterem várja a vendégeket, a legtöbb helyen magyar nyelvű kiírásokkal.

A szolgáltatások színvonalához mérten a napijegyek és a bérletek árai is magasabbak a többi szlovák sícentrum árainál. Egy felnőtt napijegy 690 koronába, a 6 napos bérlet pedig 3350 koronába kerül. A gyerekek a napijegyéért 490, 6 napos síbérletéért 2400 koronát kel fizetni.

Pályák hossza: 20 km

Pályák magassága: 1025-1829m

Pályák összetétele: 2 fekete, 7 piros, 5 kék

Liftek: 1 kabinos, 4 ülőlift, 7 húzólift,

Sífutó pályák hossza: 25 km

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!