A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Portugál napok Budapesten

Vágólapra másolva!
Gazdag kulturális és gasztronómiai program vár a június 7. és 18. között megrendezendő portugál napok rendezvénysorozatának látogatóira. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Luis Castro Mendes, Portugália magyarországi nagykövete és Joaquim Pimpao gazdasági és kereskedelmi tanácsos.
Vágólapra másolva!

A helyszín a Le Meridien szálloda volt, ahol a lisszaboni Tivoli szálloda főszakácsa, Carla Joao által kreált hamisítatlan portugál ízekbe lehet belekóstolni. A már nemzetközi szinten is jegyzett Joana Amendoeira énekesnő fado-koncertje a Jövő Házában június 9-én, pénteken bepillantást enged e sajátos zenei műfaj világába. A világhírű duó, Mário Laginha és Bernardo Sassetti jazzkoncertjére az A38 hajón kerül sor.

A Jövő Háza Parkjában már május 5-én megnyílt és július 15-ig lesz látható az Ezerarcú Portugália című fotókiállítás. A hozzá kapcsolódó fotópályázat törekvése, hogy átfogó képet adjon az ország turisztikai kínálatáról.

A rendezvénysorozat keretében június 14-e Madeira Napja lesz. Ehhez kapcsolódik a Sissi királynő madeirai tartózkodásának pillanatait megörökítő fotókiállítás a Le Meridienben.

Szakmai találkozókra is sor kerül különböző témákban, különös tekintettel az uniós tapasztalatokra. A mostani portugál napokhoz hasonló rendezvény már volt 2000-ben, de a mostani átfogóbbnak és még izgalmasabbnak ígérkezik.

Tavaly 38 ezer magyar látogatott Portugáliába - válaszolta a távirati iroda munkatársának kérdésére Joaquim Pimpao - ami 30 százalékkal haladta meg az azt megelőző évi forgalmat. Ez főleg a közvetlen Budapest-Lisszabon légi járat beindításának volt köszönhető. Az elkövetkező évben is jelentős - 15-20 százalékos emelkedést várnak, nem utolsósorban a mostani eseménysorozat hatására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!