Népszerűek a magyar turisztikai filmek

Vágólapra másolva!
Az öt legjobb turisztikai film közé választották a Magyar Turizmus Zrt. "Budapest - Talent for Entertaining" című kisfilmjét - közölte a turisztikai marketing szervezet hírlevelében.
Vágólapra másolva!

A CIFFT Komitee, a Turisztikai Filmek Fesztiváljainak Nemzetközi Bizottsága november 17-én, Bécsben 18. alkalommal díjazta az év világviszonylatban legsikeresebb turisztikai filmjeit. A Grand Prix győztest, valamint további négy díjazott filmet pontrendszer alapján választották ki a 10 neves turisztikai filmfesztivál idei nyertesei közül. Az elismerést (Mention of the Grand Prix for the best tourism film worldwide) Erdei János, az MT Zrt. német régiós igazgatója vette át.

A Magyar Turizmus Zrt. filmjeit idén nem először részesítették elismerésben. Októberben, a horvátországi Splitben megrendezett Tourfilm fesztiválon a 44 országból benevezett 117 film közül a nemzetközi kampány keretében készült "Budapest, Talent for Entertaining" a "legjobb rendezés" díját kapta, a német piacra készített "Balaton - ein See als Lebensfreude" című film pedig a "legszínvonalasabb turisztikai spotprezentáció" elismerést érdemelte ki.

A szeptember 20-24. között, Lengyelországban, Plockban megrendezett nemzetközi Tourfilm fesztiválon szintén a Budapest-film került a díjazottak közé: a "Hospitality and Services" kategóriában nyerte el a zsűri díját.

Sikeresen szerepelt Magyarország júniusban, a "U.S. International Film and Video Festival" nemzetközi filmversenyen, Los Angelesben is. A több évtizedes múltra visszatekintő fesztiválra 2006-ban 26 ország 1250 filmjét nevezték be. Az utazási filmek kategóriájában a zsűri négy filmet talált díjazásra érdemesnek, amelyből kettő a Magyar Turizmus Zrt. Magyarországot népszerűsítő promóciós kisfilmje. A "Budapest - Talent for Entertaining" ezüst, a "Balaton - ein See als Lebensfreude" pedig bronzérmet nyert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről