A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyar utazási irodák is nyílhatnak Kínában

Vágólapra másolva!
Külföldi utazási irodák a jövőben saját irodát nyithatnak Kínában: a külföldi idegenforgalmi cégek önálló irodaalapításra vonatkozó korlátozását július 1-től feloldják.
Vágólapra másolva!

A kínai nemzeti idegenforgalmi hatóság ezt a hét végén közölte honlapján, minden további részletezés nélkül. A hatóság vezetője úgy nyilatkozott, hogy a lépéssel a kormány a piacnyitás politikáját követi az idegenforgalomban is, és ettől a verseny élénkülését várják. Ugyanakkor intézkedéseket helyezett kilátásba a kínai kézben levő utazási irodák nemzetközi tevékenységének segítésére.

Kínában tavaly mintegy 22 millió külföldi turista fordult meg, ez a 2000. évi 10,2 millió látogatónak több mint kétszerese. Az Új-Kína hírügynökség szerint a külföldi látogatók száma évente mintegy 8,5 százalékkal nő, rendre az előző évhez képest.

Kína, megelőzve Japánt, Ázsiában a legnagyobb kiutaztató országgá vált: a tavalyi első tíz hónapban 28,55 millió kínai utazott külföldre. Az idegenforgalom ugrásszerűen fejlődött azóta, hogy az ország 2001-ben belépett a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO). Az idegenforgalmi bevételek tavaly 10,8 százalékkal nőttek.

A kínai turisták ma már a világ 132 országába utazhatnak, míg 2001 előtt csak 18 országot kereshettek fel. Jelenleg 49 nemzetközi szállodalánc és 25 idegenforgalmi ügynökség képviselteti magát Kínában.

Az Idegenforgalmi Világszervezet számítása szerint 2020-ra Kína válik az első számú idegenforgalmi célponttá a világon, a kiutazók számában a negyedik helyre kerül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!