Brüsszel-Budapest járatot indít a Sky Europe

Vágólapra másolva!
Sky Europe légitársaság március végétől járatokat indít Brüsszel és Budapest között. Az útvonalon hetente négyszer közlekedtetnek majd repülőgépet, méghozzá egyelőre nagyon alacsony áron: a társaság szerdai brüsszeli bejelentése szerint a legolcsóbb tarifa 19 euró lesz személyenként és útirányonként, ebbe beleértve a repülőtéri illetékeket is.
Vágólapra másolva!

A Sky Europe Budapest mellett - ugyanettől az időponttól - Bécsbe és Prágába is gépeket indít majd Brüsszelből. S az új járatoknak lesz egy nagy vonzereje: a gépek nem a belgiumi "fapados" légitársaságok hagyományos repülőterét, a fővárostól 50 kilométerre délre lévő, s tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető charleroi-i repülőteret használják majd, hanem a főváros repülőterét, amelyet sűrűn induló közvetlen vonatjáratok kötnek össze a centrummal.

A brüsszeli repülőtér egyébként igyekszik magához vonzani a fapados cégeket, hiszen ezek jelenleg szinte teljesen hiányoznak kínálatából. Szerdán a légikikötő szóvivője megerősítette, hogy tanulmányozzák egy külön terminál építését e célra, s nagyon gyorsan megszülethet a döntés. A SkyEurope elnöke, Alain Skowronek támogatásáról biztosította a kezdeményezést, emlékeztetve, hogy társaságának, s a hozzá hasonló légicégeknek különleges igényeik vannak (például a nagyon gyors fordulás, azaz gépeik a lehető legrövidebb időt akarják csak tölteni a repülőtereken). Megállapodtunk, hogy közösen fogjuk kialakítani az új terminál koncepcióját - tette hozzá.

A brüsszeli repülőtér egyik vezetője egyébként már a múlt héten jelezte, hogy tervezik egy fapados terminál létrehozását. Igaz, ez egy nagyon egyszerű, puritán épület lesz - figyelmeztetett jó előre az illetékes, azt hangoztatva, hogy a belga nemzeti légitársasággal, a Brussels Airlines-szal utazó üzletembereknek mások a szükségletei, mint azoknak a vakációzóknak, akik például az Easyjettel repülnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!