A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kínai-indiai közeledés a turizmusban

Vágólapra másolva!
India és Kína az idei évben szorosabbra fűzi az idegenforgalmi kapcsolatokat, amelynek részeként jelentősen növelik a két ország közötti repülőjáratok számát.
Vágólapra másolva!

A turizmus szempontjából a világ két legdinamikusabban fejlődő országa 2007-re közös stratégiát dolgozott ki. Ennek értelmében, a 2005-ben elindított közvetlen járatok számát legalább heti ötvenre emelnék az érintett országok, tekintettel a nagyszámú kulturális programokra és eseményekre. A járatindításoknak köszönhetően ezekre a rendezvényekre a külföldi turistáknak is nagyobb lehetőségük lesz eljutni.

Lehetőség nyílik arra is, hogy mindkét ország saját turisztikai kínálatát, a közeljövőben felállított hivatalos kirendeltségein keresztül ismertesse az utazóközönséggel. Mindezek mellet India hivatalos turisztikai honlapján a jövőben kínai nyelven is elérhetőek lesznek az információk, és a legnépszerűbb célállomások ismertetői.

A tavalyi évben alig 50. 000 kínai látogatott Indiába, ezzel szemben közel félmillió indiai volt kíváncsi a kínai történelemre és kultúrára.

Kínának még 2007 első negyedévében kell konkrét stratégiát kidolgoznia, hogy milyen eszközökkel kívánja megvalósítani a kétoldalú megállapodás terveit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!