A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Négyszeresére nőtt a sármelléki légiforgalom

Vágólapra másolva!
Az év első négy hónapjában 24 146 utasa volt a sármelléki Fly Balaton nemzetközi regionális repülőtérnek, ez négyszerese a 2006-os hasonló időszakénak és éves szinten újabb - 145-150 ezres - forgalmi rekordot vetít előre - mondta a légikikötő marketing és értékesítési igazgatója a távirati irodának.
Vágólapra másolva!

Palkó Lajos tájékoztatása szerint az elmúlt évet 70 ezres utasforgalommal zárták és ennek fele Európa legnagyobb diszkont légitársasága, az ír Ryanair belépésének köszönhető, amely ezzel vezető partnerükké lépett elő. A vezető európai fapados cégnek köszönhető az angol vendégek minden korábbinál nagyobb számú megjelenése a Balaton és a zalai "termálháromszög" - Hévíz, Zalakaros, Kehida - üdülő- és gyógyszállóiban.

A január 1-je és április 30-a közötti több mint 24 ezer érkező-induló utas esetében is áll ez a vezető szerep, de második legnagyobb partnerként egyre aktívabb a Germanwings is. A német légitársaság június 18-tól, Köln és Bonn közös repülőteréről indítandó járatával már öt nagyvárossal köti össze Sármelléket - fűzte hozzá a marketing és értékesítési igazgató.

Idén már 145-150 ezer utasra számítanak a légikikötő üzemeltetői és ha minden a megállapodásaik szerint alakul, akkor a 2010-re tervezett 300 ezres utaslétszámot már jövőre is elérhetik, de ehhez a balatoni térség idegenforgalmi szereplőinek még hatékonyabb, egységesebb marketing munkájára is szükség lesz - mondta Palkó Lajos.

A Fly Balaton igazgatója két új, számottevő forgalomnövelő tényezőről is szólt. Május vége és szeptember eleje között 7 turnusban alkalmanként 300 gyerek - összesen 2000-2100 - érkezik Moszkvából egy IL 86-os óriásgéppel Sármellékre. Úticéljuk a zánkai gyermek üdülőváros. Másik újdonság a Tensi Tours hetenként közvetlen charterjárata Korfu szigetére június és augusztus vége között, amely további 3 ezer fővel növelheti a balatoni légikikötő utasforgalmát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!