Amerikai turistát ölt a román medve

Vágólapra másolva!
Amerikai turistacsoportot támadt meg egy medve vasárnap Romániában, a Kárpátok vonulatai közt. A támadás következtében egy nő meghalt, ketten megsérültek - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A hat fős turistacsoport Bukaresttől 75 kilométernyire északra találkozott össze a medvével, mikor este 10 óra körül sétálni indultak az erdőbe. A megijedt turisták először elzavarták az állatot, de az később visszatért és egy erdei ösvényen megtámadta a csoportot.

A medve először egy 26 éves nőtt támadott meg, majd mikor a csoport tagjai kövekkel kezdték dobálni, az állat egy másik férfi felé fordult és annak lábát kezdte ütögetni. A medve ezután halálra marcangolt egy 31 éves nőt, annak ellenére, hogy a csoport tagjai folyamatosan próbálták elűzni.

A 31 éves nő röviddel a mentőcsapatok érkezése után halt bele sérüléseibe - közölte a Rompres hírügynökség. Ugyanez a medve korábban egy román turistát sebesített meg súlyosan és több, a közelben lévő birkanyájat is megtámadott. A hatóságok ezért most az állat kilövése mellett döntöttek.

Románia területén él az európai barnamedve populáci csaknem fele, de az emberek elleni támadások meglehetősen ritkák. Utoljára három évvel ezelőtt történt hasonló eset, akkor két férfit ölt meg egy megvadult medve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!