Tilos a tengerbe pisilni Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Bünteti a kevéssé civilizált magatartási formákat a valenciai önkormányzat a hozzátartozó tengerparti szakaszon. A törvény ellen vétők többszáz eurós büntetésre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Büntetést kap, aki a kutyáját a strandra viszi és az is, aki a tenger közelében lévő szabadtéri tusolónál szappant használ. Nem szabad elmosogatni a szennyes edényt a tengerparti tusolóban, és tilos a szükségletet a parton vagy a vízben elvégezni - ismertette a most elfogadott rendeletet az El País című spanyol napilap.

751 és 1500 euró közötti büntetést fizet, aki a veszélyre figyelmeztető vörös zászló felhúzása ellenére beúszik a tengerbe és az is, aki jachttal vagy motoros vízi járművel 200 méternél közelebb merészkedik a parthoz. Más strandokon, mint a murcíai vagy a cartagenai, a büntetés ennek duplája.

A Kanári-szigeteken és az andalúziai partokon a csikkek ellen indítottak hadjáratot büntetés nélkül, környezetbarát hamutartók kihelyezésével. A dolog, úgy tűnik, így is működik, hiszent csökkent az ilyen jellegű szennyezés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről