Új Lufthansa járatok Kínába

Vágólapra másolva!
A Lufthansa ismét bővíti hálózatát, háromról ötre emeli kínai célállomásainak a számát a pekingi olimpia évében. Összesen így heti 58 járat közlekedik Németországból Kínába.
Vágólapra másolva!

A német légitársaság új, közvetlen járatokat indít Nankingba és Senjangba is. 2008 nyarától a Lufthansa a már létező három pekingi, sanghaji és a kantoni járata mellett Frankfurtból Nankingba és Münchenből Senjangba is közlekedtet járatokat. Mindkét útirányon 220 férőhelyes Airbus 340-300 típusú repülőgépek szállítják az utasokat.

Az új desztinációkkal kiegészülve az a Lufthansa így összesen heti 58 járatot indít Münchenből és Frankfurtból a Kínai Népköztársaságba és Hongkongba.

Jövő év március 31-től a Lufthansa heti öt non-stop járatot működtet új útvonalán Frankfurtból Nankingba. A Jangce folyó deltájánál fekvő, Sanghaj nyugati részétől 250 kilométerre lévő város fontos belföldi kikötővel rendelkezik. A két város között helyezkedik el Kína egyik legfontosabb kereskedelmi régiója, amely amellett, hogy kiváló autópálya hálózattal rendelkezik, számos nemzetközi vállalatnak ad otthont. A sűrűn lakott régióban sok város gyorsabban elérhető Nankingból, mint Sanghajból, így az új járat kényelmes alternatívát kínál a sanghaji utasoknak is.

A másik új járat, melyet 2008. június 8-án állítanak üzembe, heti háromszor köti majd össze Münchent Senjanggal, szöuli átszállással. A vidéki város Kína északkeleti részén, Pekingtől körülbelül 700 kilométerre fekszik és az ország legnagyobb ipari központjai közé tartozik. Az autó- és repülőgépgyártás mellett az IT-szektornak is otthont ad. Senjang emellett a 2008-as nyári olimpia egyik fontos helyszíne is lesz. Az új járatokra 2007. december 13-tól lehet jegyet foglalni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről