A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Heti kirándulás: a Hévízi-tófürdő

Vágólapra másolva!
Hévízen a modern gyógy-idegenforgalom több mint 200 éves múltra tekint vissza. A város gondozottságáról, biztonságáról, vendégszeretetéről és az egész évben gazdag kulturális életéről híres. Ez alkalommal ide invitáljuk olvasóinkat.
Vágólapra másolva!

A hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava. Hőmérséklete a föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. A 38 méter mélyen lévő forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C°-os víz tör a felszínre. Ennek a vízhozamnak köszönhetően a tó vize három és fél nap alatt teljesen kicserélődik, ezáltal folyamatosan tiszta marad. A tó hőfoka a felszínen nyáron eléri a 37-38 C°-ot, és télen sem csökken 24-26 C° alá. Így egész éven át alkalmas a fürdőzésre.

A Hévízi-tó geológiai ritkaság. A gyógyforrás 7 méter vastag tőzegből tör a felszínre, kioldva belőle az értékes vegyületeket. Vize kálcium és magnézium tartalmú hidrogén-karbonátos gyógyvíz. A reumás és mozgásszervi betegek gyógyításában utánozhatatlan Hévízi-tó különleges egészségmegőrző ereje a gazdag ásványianyag-tartalomnak köszönhetően más betegségek gyógyításához is hozzájárul. Serkenti a mellékvesékre ható hormonok termelését, így a szervezet saját anyagai csökkentik a gyulladást és a fájdalmat. A víz kedvezően hat a szervezet ösztrogén-szintjére, így a krónikus nőgyógyászati problémák kezelésében is hatékony lehet. A fürdőzés során fellépő hidrosztatikus nyomás és a minden irányú mozgás ideális a vérkeringésnek, a kellemes hőfok pedig hosszú idejű fürdőzést tesz lehetővé.

A tőzeg alapú hévízi iszap, a maga nemében páratlan a világon. Hatása hasonló a gyógyvízéhez, de annál jóval intenzívebb. Rádiumos hatása csillapítja a fájdalmat, nyugtatja az idegrendszert, serkenti a sejtregenerálódást és az anyagcserét. Nyomelemeinek hatására a bőr bársonyos lesz, a többhetes kúra alatt normalizálódik a faggyúelválasztás, sőt a bioritmus is. A Hévízi Szent András Reumakórházban az orvosok a komplex vizsgálatokat követően személyre szabottan állítják össze a kúratervet. A kórházon kívül számos szállodában is szakszerű gyógyászati ellátásban részesülhetnek a vendégek, elegáns körülmények között pihenhetnek, gyógyulhatnak.

A kúra előnyösen alkalmazható reumatikus mozgásszervi megbetegedések, csontritkulás, degeneratív (kopásos) gerinc-/izületi megbetegedések, Bechterew-kór, gyulladásos izületi betegségek idült szakaszában, sérülések és mozgásszervi műtétek utókezelésére továbbá lágyrész-reuma, másodlagos izületi betegségek, krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszok, izületi operációk elő- és utókezelése, porckorong műtéteket követő, krónikus, nőgyógyászati betegségek kezelésére.

A kezelések nem csak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását.

Nem javasolt azonban fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis és egyéb más vérképzőszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén.

Wellness Hévízen

A hévízi kúra nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. Az egyre növekvő igényekhez igazodva bőséges kínálatból válogathatnak a wellness és az egészséges életmód hívei is. A hévízi szállodák mintaértékű színvonalon, a wellness hotelek kritériumrendszerének megfelelően a legkülönfélébb fürdőket és szaunákat, kényeztető masszázsokat, szépségápolási módszereke és az egészséges étkezés széles választékát kínálják.

Forrás: [origo]

A magánszálláshelyek vendégei is minden igényt kielégítő kínálattal találkozhatnak a városban, legyen az sport, szépségápolás, vagy csak egyszerűen egy kis testi-lelki kényeztetés. Hévízen a városi események, kulturális rendezvények és az aktív programok tekintetében is központi helyet kap az egészség megőrzése és a gyógyítás.

A város jól kiépített szolgáltatóhálózattal rendelkezik, ahol az ellátás magas színvonalon illeszkedik a város egyedülálló jellegéhez. A különböző szálláshelyek széles skálája várja az idelátogatókat, legyen az elegáns szálloda, modern kemping, patinás villa vagy egy barátságos panzió.

Az egészséges életmód hívei számos sportolási lehetőséget kipróbálhatnak a városban. A kerékpárutak fejlődésével egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus. Hévízt kiépített út köti össze Keszthellyel, ahol rá lehet csatlakozni a Balatoni Bringakörútra, vagy lehetőség van a Kis-Balaton élővilágának a megismerésére is kerékpárral, képzett túravezető kíséretében. Emellett számos különlegesség is megtalálható Hévízen, pl.: golf, íjászat, nordic walking, tai chi, jóga, aqua-aerobic, sétarepülés, de a hagyományos sportokat kedvelők is válogathatnak a lehetőségek közül, pl.: tenisz, futás, úszás, lovaglás.

Hévízen a tradicionális magyaros konyha kedvelői éppúgy megtalálják az ízlésüknek megfelelő fogásokat, mint azok, akik inkább a nemzetközi gasztronómia ízeit keresik.

Valódi csárdák, cukrászdák, kávéházak mellett, a régi pincék, szőlőhegyek között hangulatos kiskocsmák, vendéglők és borospincék várják a látogatókat. Érdemes megkóstolni a város borát, ami a közeli Cserszegtomajról származó illatos, sajátosan fűszeres zamatú, élénk savtartalmú Cserszegi Fűszeres. Ez a kiváló bor remekül ötvözi a fűszeres és muskotályos jellegű fajták pozitív vonásait.

A Tófürdő nyitva tartási ideje:

Január-február: 9:00-17:00

Március-április: 8:30-17:30

Május: 8:30-18:30

Június-augusztus: 8:00-20:00

Szeptember: 8:00-19:00

Október: 8:30-18:00

November: 8:30-17:00

December: 9:00-17:00

Jegyárak:

3 órás jegy: 1.500 Ft

4 órás jegy: 1.600 Ft

5 órás jegy: 1.900 Ft

6 órás jegy: 2.200 Ft

Forrás: http://www.kirandulastervezo.hu - Magyarország látnivalói egy helyen!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!