Gyereknapi kirándulás Tiszakécskére

Vágólapra másolva!
Bács-Kiskun megye északkeleti részén, a Tisza egyik legszebb és legnagyobb kanyarulatában fekszik a közel 12 ezer lakosú város, Tiszakécske, három nagy település, Kecskemét, Nagykőrös, Szolnok tőszomszédságában, Budapesttől 115 kilométerre. Viszonylagos közelsége, nagyszerű természeti adottságai közkedvelt nyaraló- és kirándulóhellyé teszik.
Vágólapra másolva!

A város legfőbb turisztikai tényezője a Tisza-parti Termálfürdő. Az utóbbi évek beruházásainak köszönhetően a termálfürdő minden igényt kielégítő fürdő komplexummá fejlődött. A fürdő vize 1344 méter mélyről jövő magas fluorid tartalommal rendelkezik, ezáltal számos reumatikus, izületi, mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas. A két gyógyvizes medence mellett élménymedence, bébimedence, óriás csúszda, jacuzzi várja a gyógyulni, pihenni vágyókat. A belépőjegyek árai igen barátságosak, a felnőtt napi jegy 1100, a gyermek napijegy 900 forintba kerül A fürdő közvetlen szomszédságában kemping üzemel. A kempingben a sátorozás mellett faházak és külön mozgássérülteknek kialakított faházak is bérelhetők. A kempingben lakók ingyen használhatják a fürdőt. Tiszakécskétől pár km-re található a Kerekdombi Termálfürdő. Itt négy darab - 63 fokos termálvízzel töltött - medence várja a látogatókat. A fürdő májustól szeptemberig üzemel.

A nyári hónapokban kitűnő strandolási lehetőséget nyújt a Tisza strand. A vízpart mellett 300 méter hosszan kialakított, rendezett, kis vendéglőkkel, kocsmákkal tarkított partszakasz ideális a nyári strandolásra.

A strand területén kívül a várost 22 kilométer hosszan határolja a Tisza. A terület nagy része a Közép-Tiszai Tájvédelmi körzethez tartozik. A partszakaszt többnyire galériaerdők szegélyezik, ahol több védett növény és állatfajta él. A Tisza-part sportpálya mögötti szakaszán igényes sétáló utat alakítottak ki. Itt jár (egészen pontosan a Sportliget-Tisza-part viszonylatban) a Tiszakécskei Gyermekvasút. Az apró kis szerelvény a gyerekek nagy kedvence. A szülők minden tudására szükség van, hogy gyereküket lebeszéljék a folyamatos utazásról. A vasút a nyári időszakban óránként közlekedik a két végállomás között. A jegy felnőtteknek 100, gyermekeknek 50 forint.

Forrás: [origo]

Az élő Tisza mellett egy közel 100 hektáros holtág is fekszik a város mellett. A holtág és a környező nádasok igazi vadregényes terület. Nyaranta gazdag madár populációt figyelhetünk meg, és ha szerencsénk van, olyan madarakkal találkozhatunk, mint a kócsag, kanalas gém, vagy a fekete gólya. Az egész terület sétaúton könnyen körbejárható.

Mind az élő, mind a holt Tisza kiváló terep a horgászatot kedvelőknek. A Holt Tiszai rész négy szakaszra van osztva, ahol a II-es szakasz egész évben horgászható, a III-as, IV-es pedig az érvényben lévő országos szabályozás szerint. A közkedvelt horgászhalak közül mindegyik fogható, de horogra kerülhet az igen ritka kecsege, vagy akár kapitális méretű harcsa is. Területi jegyek, horgászati eszközök a város több pontján kaphatóak.

A páratlan szépségű Tisza, a gazdag növény és állatvilág, a termálfürdők, és a város vendégszeretete miatt tökéletes célpont Tiszakécske. Ha még nem döntöttünk a nyári nyaralás helyszínéről, vagy akár csak egy hétvégére akarunk elvonulni a város zajától, nyugodtan vehetjük Tiszakécske felé az irányt.

Hétes

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről